İYİ Partili Yokuş, Yolsuzluk Algı Endeksi'ni değerlendirdi! Yolsuzluk yapanın yanına kar kalmayacak

İYİ Partili Yokuş, Yolsuzluk Algı Endeksi'ni değerlendirdi! Yolsuzluk yapanın yanına kar kalmayacak

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, rüşvet, irtikap, zimmet gibi suiistimal ve yolsuzluklara zemin hazırlayan ekonomik, sosyal ve hukuki ortamı değiştireceklerini belirterek, yolsuzluk yapanların yanına kâr kalmayacağı bir hukuk sistemi inşa edeceklerini söyledi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yazılı açıklamasında Türkiye'nin 'Yolsuzluk Algı Endeksi'nde son 10 yılın dibinde olduğuna dikkat çekti. Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün açıkladığı 2022 Yolsuzluk Algı Endeksi'ni değerlendiren Yokuş, "Türkiye, 36 puanla endekste yer alan 180 ülke arasında 101. sırada yer aldı. Türkiye, son 10 yılın en düşük puanını almış oldu" dedi.

ADALETSİZ SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Yolsuzluk ve adam kayırmacılığın ahlaki çöküntünü yanı sıra ekonomide de çöküntüye neden olduğuna vurgu yapan Yokuş, "Küçük mutlu azınlık her geçen gün zenginleşirken, vatandaşımız daha da yoksullaşıyor. Adaletsiz, eşit olmayan bu ekonomik sistemi değiştirmek için toplumdaki rüşvet, irtikap, zimmet gibi suiistimal ve yolsuzluklara zemin hazırlayan ekonomik, sosyal ve hukuki ortamı hızla ortadan kaldıracağız. Türkiye'nin 21. yüzyılda hak ettiği konuma ulaşabilmesi için inşa edeceğimiz ekonomik düzen, aynı zamanda gelişmiş bir demokrasinin de ön şartıdır" ifadelerini kullandı.

GÜVEN VE HUZUR ORTAMINI SAĞLAYACAĞIZ

Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin geldiği noktanın üzüntü verici olduğuna vurgu yapan İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş, şunları söyledi: "2013 Yolsuzluk Algı Endeksi'nde 50 puanla dünya genelinde 53′üncü sırada yer alan Türkiye, 2013 yılından itibaren düzenli bir düşüş grafiği sergileyerek, ekonomik, sosyal ve politik istikrarsızlıklarla boğuşan, demokrasi ile tanışmamış birçok ülkenin gerisinde yer aldı. İnsan onuru, hak ve özgürlükleri ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, ülkenin asayiş ve toplumsal barışını hedef alan her türlü suç tehdidini daha suç işlenmeden önce ortadan kaldıracak etkili tedbirleri alarak toplumda güven ve huzur ortamını sağlayacağız. Yolsuzluk yapanların yanına kâr kalmaması için adli ve idari her türlü yaptırımın tavizsiz uygulanmasını sağlayacağız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.