Müslüme Yağal Müge Anlı'da günlerdir aranıyordu... Yörük kızı Müslüme'yi tepeye kim çıkardı?

Müslüme Yağal Müge Anlı'da günlerdir aranıyordu... Yörük kızı Müslüme'yi tepeye kim çıkardı?

Yörük kızı Müslüme'yi tepeye kim çıkardı? Müslüme Yağal Müge Anlı'da günlerdir aranıyordu... Müge Anlı'nın programı ile Türkiye'nin gündemine oturan Yörük Kızı Müslüme Yağal'dan acı haber dün geldi.

Son dakika haberi: Müge Anlı'nın programı ile Türkiye'nin gündemine oturan Yörük Kızı Müslüme Yağal'dan acı haber dün geldi. 10 gündür kayıp olan 3 yaşındaki Müslüme'nin cesedi, kaybolduğu yere 7 kilometre uzaklıktaki dağın tepesinde bulundu. Yürekleri dağlayan olay sonrası akıllarda ise soru işaretleri oluştu: Küçük Müslüme'yi tepeye kim çıkardı?

Mersin Gülnar'da, 10 gün önce ailesinin çadır kurduğu sırada ormanlık alanda kaybolan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Karaman'da yaşayan Sarıkeçili Yörüklerinden Yağal ailesi, geçen 10 Kasım'da Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Yanışlı mahallesinde çadır kurdukları sırada, kızları Müslüme, aniden ortadan kayboldu.

Tüm aramalara rağmen küçük kızı bulamayan aile, jandarmayı arayarak yardım istedi. 25 kilometrelik alanı karadan ve havadan tarayan ekipler, arama çalışmalarının 10'uncu gününde küçük kızın cesedine ulaştı.

Müslüme'nin cesedi, kaybolduğu yerden 7 kilometre uzaklıkta ve 500 metre yüksekliğindeki dağın tepesinde çalılıklar arasında bulundu.

Kızının acı haberini alan Selvi Yağal, "Melek mi oldun kızım?" diyerek gözyaşı döktü. Torunuyla aynı adı taşıyan anneanne Müslüme Yağal, torununun o kadar uzağa gidebilmesine anlam veremediklerini söyledi.

MEHMET YAĞAL: HUSUMETLİLERİMİZ VAR

Talihsiz çocuğun cansız bedeni, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, Müslüme'nin babası Mehmet Yağal, annesi Selvi Yağal, dedesi, kardeşleri ve akrabaları, ifadelerine başvurulmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Müslüme'nin cesedinin bulunduğu bölgeye giden yollar ve patikalar, komandolar tarafından kapatılırken, jandarma, baba Mehmet Yağal'ın, kızının kayıp olduğu dönemde "Husumetlilerimiz var" açıklamasını da dikkate alarak geniş çaplı soruşturma başlattı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.