Son Dakika Sicil Affı Gelişmesi... 2021 Yılı Sicil Affı Çıkacak Mı? Kredi Borçlarındaki Sicil Kayıtları Silinecek Mi?

Son Dakika Sicil Affı Gelişmesi... 2021 Yılı Sicil Affı Çıkacak Mı? Kredi Borçlarındaki Sicil Kayıtları Silinecek Mi?

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından 2020 yılının Eylül ayı verileri açıklandı. Verilere göre tam 33 milyon 643 bin vatandaşın kredi borcu bulunuyor. Farklı sebeplerden ötürü kredi borçlarını ödeyemeyen vatandaşların isimleri kara listeye alınıyor. Vatandaşlar ise sicil affının gelip gelmediğini merak ediyor. İşte milyonların beklediği sicil affına ait detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mart’ta gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Ekonomik Reform Paketi’nin ana hatlarını kamuoyuyla paylaşmıştı. Daha sonraki günlerde yapılan açıklamalar sayesinde Ekonomik Reform Paketi’nin tüm detaylarını hep birlikte öğrenmiştik. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

 “Reformları kararlılıkla uygulayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu reformların devamının geleceğini de belirtmek istiyorum. 2021’i salgınla mücadelenin kazanıldığı ve aynı zamanda orta vadede nitelikli bir büyüme dönemine girişin başladığı yıl olarak görüyoruz. Türkiye, inşallah salgın sonrası dönemin dünyada yükselen yıldızı olacaktır.”

Yapılan bu açıklamadan sonra ise Ekonomik Reform Paketi’inin de açıklanmasıyla sicil affi gelip gelmeyeceği merak konusu olmaya başladı. Peki 2021’de sicil affı gelecek mi? Kredi kartı borç yapılandırma işlemleri ne zaman başlayacak?

Kredi Kartı Borçlarının Yapılandırılmasına Yönelik Teklif Geldi

Geçmiş dönemlerde borcu bulunan ve bu borçlanma sebebiyle kredi çekemeyen kişilerin isimleri kara listeye alınmaktadır. Kara liste; sicili temiz olmayan ve kredilendirme yönünde güvenilmez kişi olarak bilinmektedir. Bu sebeple vatandaşların kredi çekmesine engel olmaktadır. Ancak yapılan yeni Ekonomik Reform Paketi, akıllara sicil affının gelip gelmeyeceğini getirdi. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da bunun üzerine kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi verdi.

Söz konusu kanun teklifinde meclise sunulan maddeler arasında sicil affı da yer aldı. İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş tarafından yapılan açıklamada teklifin amacı;

“Teklif ile bankalar, tüketici kredisi veren finansal kuruluşlar ve varlık yönetim şirketleri tarafından hakkında icra takibi başlatılmış ya da tarafına ihtar çekilmiş tüketici kredisi veya kredi kartı borcu bulunanların borçlarını yapılandırması, İcra ve İflas Kanunu kapsamında sürelerin durdurulması ile Merkez Bankası, bankalar ve kredi derecelendirme kuruluşları tarafından tutulan sicil kayıtlarının silinmesi” 

olarak sıralandı.

Teklif Yasalaşırsa Milyonlarca Vatandaş Kara Listeden Çıkacak!

Milletvekili Yokuş tarafından meclise sunulan teklif yasa haline gelirse, milyonlarca vatandaş kara listeden çıkabilecek. Düzenlenen kanun teklifinde vatandaşların tüketici kredisi ya da kredi kartı borçları hakkında faiz ve ekstra gecikmeden kaynaklanan ana para borç, peşin ya da 5 seneye kadar vadeli olarak yapılandırılacak. Aynı zamanda mevcut faiz ve gecikme borçları da silinecek. Teklif yasa haline getirilirse milyonlarca vatandaşın sicili temizlenecek.

sicil-affi.jpg

İlginizi çekebilir...

Banka Kredi Musluklarını Açtı! Yüzde 0 Faizli 20 Bin Liraya Kadar Kredi Destek Paketi!

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum