SSK'nız, evini, arabanız yoksa bu haber size... İhtiyaç sahipleri için harekete geçildi

SSK'nız, evini, arabanız yoksa bu haber size... İhtiyaç sahipleri için harekete geçildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ihtiyacı olan ailelere yardım ulaştırmaya devam ediyor. Bu yardımlardan faydalanabilmek için gerekli şartları karşılıyor olmanız gerekiyor. İşte o şartlar...

Yakacak yardımları olarak geçen, kömür yardımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından aile yardımları olarak verilmektedir. Kömür yardımı alabilmek için bazı şartlara uygun vatandaş olmanız gerekmektedir. Bu verilen yardımlar bedelsiz olarak sizlere veriliyor. Kış aylarının soğuk olmasından dolayı yakacak alamayan kişiler Devlet destekli ve Sosyal Yardımlaşma tarafından kömür desteği alabileceklerdir. Kömür yardımı alan vatandaşlar, ayrıca nakdi yardım ve gıda yardımı gibi diğer yardımlardan da faydalanabilirler. Kömür yardımı ve yakacak yardımı başvurusu yapmak istiyorsanız hangi şartlar gereklidir, bunun hakkında sizleri bilgiler vermek istiyoruz. Özellikle koronavirüs sonrasında bu başvuru şartlarını bazılarında değişiklikler olmuştur.

YARDIM ALMAK İÇİN ŞARTLAR NELERDİR? 

Devlet destekli olarak verilen kömür yardımından faydalanmak istiyorsanız, bu şartları karşılamanız gerekiyor. Eğer değilsiniz maalesef kömür yardımından faydalanamıyorsunuz. Kömür yardımı başvurusu yapmak için ilk olarak vakıf veya Sosyal Yardımlaşma üzerinden bir yardım dosyanızın bulunması gerekiyor. Eğer daha önce böyle bir şey yapmadıysanız size bağlı olan belediyenin Sosyal Yardımlaşma bölümüne giderek buradan yeni bir dosya oluşturmanız gerekiyor.

YARDIM ALACAK OLAN KİŞİLERİN SGK'LI OLMAMASI GEREKİYOR! 

Sosyal Yardımlaşma tarafından yapılan tüm yardımlarda sizlere destek sağlanacaktır. Başvuru yaptıktan sonra ev adresinize gelecekler ve burada sorgulama yapacaklardır. Gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunuzu gördükleri zaman sizlere bu dosyanın açılmasını onay verilecektir. Kömür yardımı alacak olan kişilerin SGK'lı olmaması gerekiyor. Yani ev içinde ikametgahta bulunan bir kişinin bile SSK durumu varsa kömür yardımı alamazsınız. SSK olmaması gibi ayrıca bir vergi durumunuzun da olmaması gerekiyor.

Yani esnaf veya vergi levhalı birisiyseniz maalesef kömür yardımına başvuru yapamazsınız. İkamet adresiniz ile birlikte nüfus dairesinde kayıtlı olan adresinizin aynı yerde olması gerekiyor. Çünkü başvuru sonrasında bu adrese geçilerek sizi soruşturma yapacaklar. Üzerinize kayıtlı bir mülk varsa bu mümkün olmaması gerekiyor. Arsa ev araba gibi bir mülkünüz varsa kömür yardımını alamazsınız. Şartlara uygun olan ve TC vatandaşı olan herkes 30 torba yakacak yardımı alabilirler.

KÖMÜR YARDIMI SORGULAMASI NASIL YAPILIR? 

Kömür yardımı sorgulaması yapmak istiyorsanız e-devlet sistemine girebilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden başvuru yaptıktan sonra size hangi sosyal yardımların açıldığını görebiliyorsunuz. E-devlet şifreniz yoksa PTT üzerinden 2 TL karşılığında bir şifre alabilirsiniz. Eğer internet üzerinden yapmak istemiyorsanız sorgulama için Alo 144 numarasını arayabilirsiniz. Burada TC kimlik numaranızı verdikten sonra kömür yardımı alıp almadığınızı hemen öğrenebiliyorsunuz.

Devlet tarafından verilen bu kömür yardımını aldıktan sonra bu kömürü sizin kullanmanız gerekiyor. Eğer satarsınız veya başkasına verirsiniz bir daha kömür yardımı alamayacağınızı söylemek isteriz. İnternet üzerinden kömür yardımı başvurusu yapılmamaktadır. Size bağlı olan Vakıflar üzerinden sosyal yardımlaşmaya giderek hemen kömür yardımı için başvuruda bulunabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.