Tam Kapanmaya Tam Destek! 1100 TL Nakdi Yardım Evlere Başvurusuz Geliyor!

Tam Kapanmaya Tam Destek! 1100 TL Nakdi Yardım Evlere Başvurusuz Geliyor!

Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine 1100 TL’lik nakit para yardımında bulunulacağını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bugün yaptığı açıklamasında yaklaşık 1,2 milyon ihtiyaç sahibi haneye destek ödemesinin tamamlandığını belirtti.

Tam Kapanmaya Tam Destek! 1100 TL Nakdi Yardım Evlere Başvurusuz Geliyor!

Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine 1100 TL’lik nakit para yardımında bulunulacağını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bugün yaptığı açıklamasında yaklaşık 1,2 milyon ihtiyaç sahibi haneye destek ödemesinin tamamlandığını belirtti. Bayrama kadarki süreçte de 820 bini aşkın ihtiyaç sahibi aileye destek ödemelerinin ulaştırılacağını belirten Derya Yanık Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ile toplamda 2 milyon aileye nakdi yardım ulaştırmış olunacağını ekledi.

Yardımlar Nasıl Veriliyor?

Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere verilecek olan 1100 TL’lik nakdi yardım hanelerde teslim edilmeye başlandı. E-Devlet üzerinden alınan başvurularda banka hesabı olan veya PTT Kart kullanan 1,2 milyon aileye 1100 TL tutarındaki nakdi destek tutarının aktarıldığını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık  "Ramazan Bayramı'na kadar Vefa Sosyal Destek Gruplarımız 820 bini aşkın ihtiyaç sahibi haneye destek ödemelerini konutlarında ulaştıracak. Böylece Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı kapsamında toplamda 2 milyonun üzerinde haneye destek vermiş olacağız."  diye belirtti.

Pandemi sürecinde tam kapanmanın da etkisiyle maddi anlamda güçlük çeken ailelere destek olma gayreti içerisinde olduklarını belirten Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere desteklerin hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırıldığını belirtti.

Bakanlık tarafından Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ödemelerinin, salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik ve herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın yapıldığı belirtildi.

‘’Bana Da Yardım Edilecek Mi?’’

Bu yardımlarının sizin adınıza da çıkıp çıkmadığını merak ediyorsanız, yardım programı hak sahipliği durumunu, e-Devlet'te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı bölümünden kontrol edebilir, yardımın sizin için de çıkıp çıkmadığını görebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum