Thodex Mağdurlarına Müjde! İlk defa bir mağdurun açtığı dava kabul edildi!

Thodex Mağdurlarına Müjde! İlk defa bir mağdurun açtığı dava kabul edildi!

Mağdur İ.Ö.’nün zararının karşılanması için açtığı dava kabul edildi. Bu yönde açılan davalar arasında ilk kabul edilen dava bu dava oldu. Kripto para borsasına yaptığı yatırım nedeniyle zarara uğrayan ve parasını kaybeden İ.Ö. başvurusu kabul edilerek bir ilk oldu.

Mağdur İ.Ö.’nün zararının karşılanması için açtığı dava kabul edildi. Bu yönde açılan davalar arasında ilk kabul edilen dava bu dava oldu. Kripto para borsasına yaptığı yatırım nedeniyle zarara uğrayan ve parasını kaybeden İ.Ö.  başvurusu kabul edilerek bir ilk oldu.

Kripto para şirketi Thodex’den kripto para satın alıp sonrasında mağdur olan İ.Ö mağduriyetinin giderilmesi için alacak davası açmak üzere Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Daha önce böyle bir dava kabul edilmezken bu yönde bir davayı kabul eden ilk mahkeme Anadolu Asliye Hukuk Mahkemesi oldu.

 

Mağdur İ.Ö’nün avukatlığını yapan Sinan Keskin, dilekçesinde müvekkilinin Thodex’in web sitesi üzerinden kripto para aldığını, ancak kendi müvekkilinin de içinde bulunduğu binlerce kişiden aldığı paralar ile birlikte yurt dışına kaçtığını belirtti.

 

Alınan Paralar Sözleşmeye Aykırı Mı Kullanıldı?

Avukat Sinan Keskin  "Müvekkil, davalı şirketin web sitesi üzerinden satın aldığı kripto paraları tekrar aynı platformda satmak istemişse de davalı şirket, işlem yapılan web sitesini haklı bir neden olmaksızın kapatmış olup müvekkilin işlem yapmasını engellemiştir." Şeklinde açıklamada bulundu. Müvekkili İ.Ö’nün mağdur edilip maddi zarara uğratıldığı belirtildi. Uğranılan zararın giderilebilmesi için ise davalı şirketin tespit edilecek her türlü taşınır, taşınmaz mal varlığı ile alacak haklarına ve banka hesaplarına tedbir konularak, üçüncü kişilere devrinin önlenmesinin talep edildiği belirtildi.

 

İlk Defa Bu Yöndeki Bir Dava Kabul Edildi

Mağdur İ.Ö’nün Thodex Şirketi’ne açtığı dava bu yönde açılan davalar arasında kabul gören ilk dava oldu. Anadolu 24. Asliye Hukuk Mahkemesi bu davayı kabul etti. Ön inceleme oturumunun ise 9 Kasım’da yapılmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.