E-devlet üzerinden 4 maddi yardım alabilirsiniz! İşte o destek ödemeleri

E-devlet üzerinden 4 maddi yardım alabilirsiniz! İşte o destek ödemeleri

2020 yılı Mart ayından bu yana devam eden Kovid-19 salgın süreci, birçok sektörü vurmaya devam ediyor. Birçok vatandaşın çalışmakta problemler yaşadığı bugünlerde devletten yardım gecikmedi. Artık E-Devlet üzerinden destek başvurusu yapılabilecek. İhtiyacı olan vatandaşlara para desteği yapılacak.

Evini Geçindirmekte Sıkıntı Yaşayanlara Devlet Desteği!

Pandemi sebebiyle sektörler bir bir vurguna uğrarken yardım çağrısı yanıtlandı. Vatandaşların paraya ihtiyacı olduğu ve salgın sebebiyle çalışamadığı bu dönemde E-Devlet üzerinden destek ödeme uygulaması başlatıldı. Ekonomik olarak evini geçindirmekte problem yaşayan, yoksulluk sınırındaki vatandaşlar bu yardımdan faydalanabilecekler.

E-Devlet Destek Ödemesinden Kimler Faydalanabilir?

Destek başvurusundan faydalanmak isteyen vatandaşların öncelikle başvuru şartlarını sağlaması gereklidir. E-Devlet destek ödemesin başvuru şartları aşağıdaki gibidir:

  • Bakım tedbiri kararı verilen sosyal hizmet kuruluşları tarafından bakılan ve desteklendiklerinde aile yada yakınlarının yanına verilebilecek çocuklar.
  • Ekonomik yoksulluk sebebiyle desteklenmezlerse korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın destekten yararlandırılarak, aile ve yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.
  • Bakım tedbiri kararı var iken yaş sınırını tamamlaması nedeniyle; sosyal hizmet kuruluşlarından ya da koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edindirme kurumlarında devam ederken iş bulamayan, muhtaç duruma düşecek olan gençler.
  • Olağanüstü durumlarda (afet, felaket, kaza, hastalık vb.) belirli bir süre boyunca kendisini ve ailesini geçindirmekle yükümlü, aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan, çocukları ile hayati tehlike arz eden ya da ameliyat gerektiren durumlar ile karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Başvuruların Değerlendirmesi Nasıl Yapılıyor?

Başvuruda bulunan aileler öncelikle atanan görevliler tarafından değerlendirilmektedir. Görevliler başvuru yapan ailelerin tüm bilgilerini araştırarak gerçek anlamda ihtiyaç sahibi olup olmadıklarını belirlerler. Başvuru sonucunda destek almaya uygun görülen vatandaşlar için maddi destek sağlanmaktadır. Başvurusu uygun bulunmayan aileler için de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yönlendirme yapılmaktadır.

E-Devlet Üzerinden Hangi Destek Başvuruları Yapılmaktadır?

Aile geçim desteğinin yanı sıra E-Devlet üzerinden çalışanlara da yardımlar yapılmaktadır. Pandemi döneminde işlerinde aksama olan vatandaşların alabileceği yardım türleri aşağıdaki gibidir:

  • İhtiyaç sahiplerine 1000 TL pandemi desteği
  • Esnaf ve sanatkarlar hibe desteği
  • Esnaf ve sanatkarlar kira desteği
  • Esnaf ve sanatkarlar gelir kaybı desteği

İlginizi çekebilir...

Evde Bakım Parası Şubat Ayı İtibariyle 1544 TL’den 1657 TL’ye Çıkarıldı

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.