Milyonlar Başvurdu! Yapılandırma Borçları Ne Zaman Ödenecek?

Milyonlar Başvurdu! Yapılandırma Borçları Ne Zaman Ödenecek?

Yaklaşık 10 milyon vatandaş borç yapılandırmasına başvurdu! Yapılandırılan borçların faiz ve cezaları temizlendi... Peşin seçeneğini tercih edenlere ise enflasyon farkının yüzde 90’ı silindi. Peki vergi, trafik cezası, öğrenim kredisi gibi borçlar için son ödeme tarihi belirlendi mi? SGK’ya olan borçlar en son ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

İlk Taksit 1 Mart’ta!

Duyurulduğundan bu yana tam 10 milyon vatandaş borcunu yapılandırmak için başvuruda bulundu. Yapılandırma işlemi sayesinde vergi, trafik cezası, öğrenim kredisi ve SGK gibi borçlanmaların faiz ve cezaları sıfırlandı. Peşin olarak borcunu ödemeyi tercih edenler için ise enflasyon farkının tam yüzde 90’ı silindi. Yapılandırma işlemi sonrasındaki ilk taksit ödemesi için ise tarih belirlendi. 1 Mart 2021 tarihi borçların ilk taksitlerinin ödeneceği gün olarak duyuruldu. SGK borçları için ise 31 Mart 2021 tarihi ilkl taksit ödeme tarihi olarak belirlendi.

Peşin Ödeyenlere İndirim!

Yapılandırma işlemi dahilinde vatandaşlar trafik cezası, vergi, öğrenim kredisi ve SGK borçlarını faizsiz ve cezasız ödeyebilecekler. Bazı vatandaşlar taksitli ödeme yaparken bazı vatandaşlar da peşin ödeme yapacaklar. Her türlü faiz ve cezaların silindiği yapılandırma işleminde vatandaşların peşin ödeme yapması durumunda indirim uygulanacak. Yİ-ÜFE üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim yapılacak. İdari para cezasının üzerinden ise yüzde 25 oranında indirim uygulanacak.

Taksit Katsayıları ve Detayları Neler?

Borç yapılandırma işleminde taksit sayıları vadeye göre değişiklik gösterecek. Örneğin; 6 taksitte 12 ayda yapılacak olan ödemelerde 1,045 TL olacak. 9 taksitte 18 ayda yapılacak ödemelerde 1,083 TL olurken, 12 taksitte 24 ayda yapılacak ödemelerde 1,105 TL olacak. Son olarak 18 taksitte 36 ayda yapılacak ödemelerde 1,150 TL olacak.

Taksitle ödeme seçeneğini tercih edenler daha sonra peşin ödeme seçeneğini de tercih etme hakkına sahip olacaklar. Borca ilişkin ilk taksitini zamanında ve tam ödemiş olan vatandaşlar, kalan taksitlerinin tamamını ikinci taksit ödeme süresi içerisinde ödeyebilecekler. Böylelikle taksit seçeneğini değiştirmek isteyenler de peşin ödeme avantajlarından faydalanabilecekler.  

Ödeme Gecikirse Yapılandırma Bozulacak

Söz konusu vergi, trafik cezası, SGK borcu ve öğrenim kredisi yapılandırıldıktan sonra düzenli olarak ödenmek zorunda. Taksitler eğer düzenli olarak ödenmezse yapılandırma bozulacak. Böylelikle sağlanan avantajlardan da mahrum kalınacak.

İlginizi çekebilir... 

Girişimcilere Büyük Fırsat! Ziraat Bankası’ndan Girişimciye Özel Kredi Desteği

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.