Girişimcilere Büyük Fırsat! Ziraat Bankası’ndan Girişimciye Özel Kredi Desteği

Girişimcilere Büyük Fırsat! Ziraat Bankası’ndan Girişimciye Özel Kredi Desteği

Yeni normalleşme dönemi başlarken devlet girişimcilere büyük bir fırsat sundu. Ziraat Bankası işbirliği ile gerçekleştirilecek olan kredi girişimcilere destek olacak. Peki hangi girişimciler bu destekten faydalanabilecek? Geri ödeme planı nasıl olacak?

1 Yıl Geri Ödemesiz Kredi Desteği

Devlet, girişimcilere destek olmak amacıyla yeni bir kampanyaya daha imza attı. Ziraat Bankası işbirliği ile gerçekleştirilecek olan bu destekle girişimcilere 1 yıla kadar geri ödemesiz kredi sağlanacak. Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlar artık Ziraat Bankası’nın girişimci desteğinden faydalanabilecek. Bütçeleri sarsmadan kendi işini kurabilen vatandaşlar da 1 yıl sonra ödemeye başlayarak rahat bir nefes alacak.

Banka Başvuru Hızına Yetişemiyor!

Kamu bankası olarak görev yapan Ziraat Bankası’nın başlattığı kredi kampanyasında girişimciler için destek sağlanacak. Daha önce esnaflar için bir benzeri yapılan kampanyada çok fazla başvuru olmuştu. Hatta öyle ki, başvurulara banka yetişmekte zorlanmıştı. Şimdilerde başlatılan girişimci desteği için de bankaya talebin çok yüksek olacağı düşünülüyor.

Kredi Limit Artışı Vatandaşı Bayram Ettirmişti!

Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirilecek olan girişimci desteğinde kredi limiti 150 bin TL olarak belirlendi. Yani; kendi işini kurmak isteyen vatandaşlar tam 150 bin TL’ye kadar kredi kullanabilecekler. 48 aya kadar vade seçeneklerinin uygulanacağı bu kredide yine bazı şartlar olacak. Örneğin 18-55 yaş aralığındaki girişimciler bu krediden faydalanabilecekler. Yaş şartı özellikle banka ve devletin en önemli kriterleri arasında yer aldı.

Kurulacak olan işin Türkiye sınırları içerisinde konumlandırılması gerekecek. Ancak iş yerinin ana merkezinin Türkiye’de ve bayilerinin yurt dışında olması problem teşkil etmeyecek. Krediye uygulanacak olan faiz oranı ise yüzde 2.5 olacak. Krediden yararlanmak isteyen vatandaşların aynı zamanda emekli de olmaması gerekiyor. Emekli vatandaşların yanı sıra projesi olmayan vatandaşlar da krediden faydalanamayacaklar.

İlginizi çekebilir... 

Kredi Notu Düşük Olanlara Müjde! İşte Anında Kredi Onayı Veren Bankalar

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.