Adana, Ankara, Kayseri, İzmir, İstanbul ve Bursa Belediyeleri 2500 TL'ye kadar Öğrencilere kırtasiye yardımı

Adana, Ankara, Kayseri, İzmir, İstanbul ve Bursa Belediyeleri 2500 TL'ye kadar Öğrencilere kırtasiye yardımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okul ihtiyaçlarının artmasıyla ekonomik zorluk yaşayan dar gelirli ailelere yönelik 2500 TL kırtasiye yardımını sürdürüyor. İBB'nin bu yardım programı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, İstanbul'da yaşayan ve öğrenci kimlikleri ile veli kimlik fotokopilerini sunabilen ailelere yönelik devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), dar gelirli ailelerin okul çağındaki çocuklarına yönelik 2500 TL kırtasiye yardımını sürdürüyor. Okulların açılmasıyla birlikte öğrenci ihtiyaçlarının artması ve ekonomik zorluklarla karşılaşan aileler için bu yardım büyük bir destek sağlıyor.

Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dar gelirli aileler için sunulan kırtasiye yardımına başvurmak oldukça kolay. İBB tarafından belirlenen başvuru şartlarını karşılayan aileler, 2.500 TL'lik ödeme için başvuruda bulunabilirler.

Başka Hangi Belediyeler Kırtasiye Yardımı Yapıyor?

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul öğrencisi için 750 TL, ortaokul öğrencisi için 1.000 TL ve lise öğrencisi için 1.250 TL olarak kırtasiye yardımı yapmaktadır.
  • Adana Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul öğrencisi için 500 TL, ortaokul öğrencisi için 750 TL ve lise öğrencisi için 1.000 TL olarak kırtasiye yardımı yapmaktadır.
  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul öğrencisi için 300 TL, ortaokul öğrencisi için 400 TL ve lise öğrencisi için 500 TL olarak kırtasiye yardımı yapmaktadır.
  • Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul öğrencisi için 250 TL, ortaokul öğrencisi için 350 TL ve lise öğrencisi için 450 TL olarak kırtasiye yardımı yapmaktadır.
  • Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul öğrencisi için 200 TL, ortaokul öğrencisi için 300 TL ve lise öğrencisi için 400 TL olarak kırtasiye yardımı yapmaktadır.

Başvuru Şartları

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. Öğrencinin İstanbul'da yaşaması.
  3. Şehit çocukları, öksüz ve yetim çocuklar direkt olarak başvuruda bulunabilirler.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

  1. Öğrenim Belgesi.
  2. Öğrencinin kimlik fotokopisi.
  3. Öğrencinin velisinin kimlik fotokopisi.

İBB'nin bu yardımıyla dar gelirli ailelerin çocuklarının okul ihtiyaçları karşılanarak ekonomik yükleri hafifletilmeye çalışılıyor. Başvurular için son tarih yaklaşırken, ihtiyaç sahibi ailelerin başvuruları için son 5 gün.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun liderliğinde başlatılan kırtasiye yardımı programı, İstanbul'daki çocukların eğitimlerine destek olmayı amaçlıyor. Dar gelirli ailelerin bu yardımdan yararlanabilmeleri için belirtilen şartları sağlamaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.