Ankara Kadın Kolları Başkanı Av. Yıldırım: AKP'nin Kadın Korumak Gibi Bir Amacı Yok Hepsi Boş Vaat!

Ankara Kadın Kolları Başkanı Av. Yıldırım: AKP'nin Kadın Korumak Gibi Bir Amacı Yok Hepsi Boş Vaat!

Gelecek Partisi Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Av. Gizem Yıldırım, geçtiğimiz gün Danıştay'da görüşulen ve iptal kararı yinelenen İstanbul Sözleşmesi'nin feshi davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Başkan Gizem Yıldırım:" Var gücümüzle mücadelemiz sürecek."dedi.

İktidarın kadınları korumak istemediği için yeni bir sözleşmeyi uygulamaya sokmadığını belirten Başkan Yıldırım;"Bilindiği üzere kamuoyunda "İstanbul Sözleşmesi" adıyla bilinen "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla feshedilmesinin ardından birçok kişi ve kurum söz konusu karara dair dava açmıştı.

Geçtiğimiz gün Danıştay'da görüşülen davada ben de oradaydım, büyük bir topluluk olarak kararımızın arkasında durduk, gerekçeleri sunduk. Bizler feshedilmemesi için elimizden gelen mücadeleyi göstermiştik. Göstermeye de devam ediyoruz. Lakin iktidar bu sözleşme kapsamlı değil, daha iyisi gelecek diye tek adamın kararıyla, bir gecede sözleşmeyi kaldırabildi.

Üstünden 1 yılı aşkın bir süre geçmesine nazaran hâlâ yeni bir sözleşme de gelmedi. Konusu dahi açılmadı. İktidar hususla ilgili çalışıyoruz bile demedi. Biz zaten iktidarın yeni bir kanun, sözleşme getirmeyeceğini biliyoruz, kezâ hiçbirisi de zaten İstanbul Sözleşmesi gibi olamaz.

İşte bu yüzden iktidar partisi ortaya bir sözleşme çıkaramıyor. İstanbul sözleşmesinden daha makul hiçbir sözleşme onların lügatında da yok. Halkı kandırmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Bahanelerin ardına sığınıyorlar. Kadınları kasten korumak istemiyorlar.

Erkek hegemonyası altında yaşamamızı istiyorlar. Ama kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın. Bu haklı mücadelemiz devam edecek. Sonuna kadar bu davaların arkasında olacağız. İktidara, halkın gücünü, kadının gücünü göstereceğiz."şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.