E-devlet üzerinden başvuru yapmış olanlara SGK PTT hesaplarına para yatırıyor! 1.611 TL ödeme yapılıyor

E-devlet üzerinden başvuru yapmış olanlara SGK PTT hesaplarına para yatırıyor! 1.611 TL ödeme yapılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrencileri ilgilendiren önemli bir gelişmeyi duyurdu. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin başvuru ekranı açıldı. Bakanlık, ekim ayında 349 milyon 452 bin TL ödeme yaptığını açıkladı. Başvuruların e-Devlet üzerinden alınacağı belirtildi.

Destek ödemesi başvurusu için öncelikle e-Devlet sistemine T.C. Kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılması gerekiyor. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sayfasına yönlendirilerek 'sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurusu' kısmına tıklanmalı. Çıkan form doldurulmalı ve onaylanmalı.

SED yardımı başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti, belirli şartları taşıyan kişiler için sağlanmaktadır. SED yardımı başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • Sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar için haklarında bakım tedbiri kararı verilmiş olması gerekmektedir.

  • Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar da SED hizmetinden yararlanabilirler.

  • Bakım tedbiri kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılan ve iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden gençler veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler de SED hizmetinden yararlanabilirler.

  • Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları da SED hizmetinden faydalanabilirler.

SED Yardımı toplam da 349 milyon 452 bin TL ödeme yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri kapsamında Ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin TL ödeme yapıldığı belirtildi. Bakan Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için yapılan bu ödemelerin yanı sıra çocukların sosyal gelişimine de önem verdiklerini ve SED hizmetinden yararlanan çocuklar için sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlediklerini söyledi. SED ödemeleri, ihtiyaç sahibi ailelerin ve çocukların ekonomik yoksunluklarına destek olmak amacıyla veriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.