E-devletten başvuran PTT'den 900TL ile 2500TL alıyor! Doğalgaz ve Elektrik desteği için hemen başvurun

E-devletten başvuran PTT'den 900TL ile 2500TL alıyor! Doğalgaz ve Elektrik desteği için hemen başvurun

Mayıs ayına kadar ödemeler devam edecek! Başvurmayanla için geç değil! Bu ödemeyi alan rahat edecek! 900 ila 2500 TL arası ödemeler cebinizde! İşte ödemeye dair detaylar...

Vatandaşlar, artan maliyetler ve yükselen faturalarla mücadele ederken, devlet desteğiyle rahat bir nefes alabilirler. PTT doğalgaz ve elektrik yardımı, dar gelirli ailelerin faturalarını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan bir destektir. Ödemeler PTT aracılığıyla yapılmakta olup, başvurular e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir.

Muhtaçlık sınırında olan vatandaşlara yapılan bu ödeme için hanenin kişi başı aylık geliri güncel asgari ücretin 3'te 1'i kadar olmalıdır. Ödemeler 5 Eylül'de başladı ve Mayıs ayına kadar devam edecek. Yardım miktarı, 900 ile 2500 TL arasında değişebilir.

ALO 144 - ALO 183 numaraları arayabilirsiniz

Başvurular için, https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti internet sitesindeki formu doldurmanız yeterlidir. Ayrıca, ikametgahın bağlı olduğu sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına yüz yüze başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurular ayrıca ALO144 ve ALO183 numaralı telefon hatları aracılığıyla da yapılabilmektedir.

Başvuru şartları arasında, muhtaçlık sınırında olanlar, geliri olmayan ve işsizler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından nakdi yardım alan kişiler, %40 oranında engelli olanlar, kronik hastalığı nedeniyle çalışamayanlar, ihtiyaç sahibi asker aileleri, gaziler, şehit yakınları, işsiz dul kadınlar, 65 yaş üstü gelirsiz kişiler, afetzedeler, kimsesiz ve sahipsiz kişiler yer almaktadır.

Eğer faturalarınızla başa çıkmakta zorlanıyorsanız, PTT doğalgaz ve elektrik yardımından faydalanmak için başvurunuzu hemen yapın!

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.