Gençlere 5 Bin 500 TL Destek ve Her Ay 10 GB İnternet Kotası Hediye

Gençlere 5 Bin 500 TL Destek ve Her Ay 10 GB İnternet Kotası Hediye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan öne çıkanlar: İzmir, 27 Eylül 2023 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknofest 2023 etkinlikleri kapsamında yaptığı açıklamada, gençlere önemli teknolojik desteklerin ve avantajların sunulacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan öne çıkanlar: İzmir, 27 Eylül 2023 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknofest 2023 etkinlikleri kapsamında yaptığı açıklamada, gençlere önemli teknolojik desteklerin ve avantajların sunulacağını duyurdu.

Aile ve Gençlik Bankası Projesi

Erdoğan, yakın gelecekte Aile ve Gençlik Bankası'na dair bir kanun teklifi sunacaklarını açıkladı. Bu banka, yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi imkânı sunacak ve bu uygulamayı deprem bölgelerinde pilot bir proje olarak başlatacak.

Orta Vadeli Program ve Ekonomik Atılım

Cumhurbaşkanı, ekonomik alanda da önemli gelişmeleri paylaştı. Orta Vadeli Programı kamuoyuyla paylaştıklarını ve bu programın iş dünyası ve uluslararası yatırımcılar tarafından olumlu karşılandığını ifade etti. Dünya Bankası grubunun Türkiye'ye olan yatırımını artırması da bu programın başarısının bir işareti olarak değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal alanlardaki önemli adımlarını yansıtan ve vatandaşların hayatlarını olumlu bir şekilde etkileyecek projeleri içeriyordu.

'5 Bin 500 Liraya Kadar Teknolojik Cihaz Desteği Vereceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknofest'in gençler için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Cuma günü Teknofest 2023'te bu sefer İzmir'de gençlerimizle gönül birlikteliğimizi yenileyeceğiz. Gençlerimize verdiğimiz tüm sözlerin takipçisi olduğumuzu söylemiştik. Bugünkü Kabine Toplantımızda bu kapsamda önemli kararlar aldık" dedi. Erdoğan, örgün eğitimdeki üniversite öğrencilerine vaad edilen cep telefonu ve bilgisayar desteğinin hayata geçirileceğini açıkladı. Üniversiteli gençlere, piyasa fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonları ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği verileceğini belirtti. Bu destekle cep telefonları için piyasa fiyatının yüzde 44,4'üne, bilgisayarlar için ise yüzde 16,7'sine kadar bir tutarda destek sağlanacak.

'Gençlere 10 GB Kota Hediye'

Erdoğan, örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere yönelik bir diğer önemli adımın ise aylık 10 GB ücretsiz kota hediyesi olduğunu açıkladı. Bu kota hakkının, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca kullanılabileceğini ve gençlerin istedikleri 3 mobil şebeke operatörünün biri üzerinden kullanabileceklerini belirtti. Bu adımın, üniversiteli gençlerin teknolojiye ve bilgiye erişimini artıracağını vurguladı. Uygulama esaslarının bakanlıklar tarafından belirleneceğini ekledi.

'Genç Kart Uygulaması Başlatıyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yaşına giren tüm gençlere yönelik olarak da "Genç Kart" uygulamasını başlatacaklarını duyurdu. Bu kartın 1 yıl süreyle geçerli olacağını ve gençlerin müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerde ücretsiz veya indirimli faydalanabileceğini açıkladı. Genç Kart Uygulaması'nın zaman içinde daha da genişletileceğini belirtti ve gençlere hayırlı olmasını diledi.

'TÜRKİYE'YE YÖNELİK İLGİ TÜM DÜNYADA ARTIYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk demokrasisinin gücünü ve milletin iradesine sahip çıkma azmini gösteren son seçimlerle birlikte Türkiye'ye yönelik ilginin tüm dünyada arttığını ifade etti. New York ziyaretinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katıldığını söyleyerek, dünya liderleriyle yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdi. Ayrıca, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi toplantısında vatandaşlara kabul edilen Ahıska Türkü kardeşlere kimliklerini takdim ettiklerini belirtti ve Türkiye'nin dünya çapındaki önemini vurguladı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sayın Guterres'in ülkemizin reform çağrısına destek verdiğini de paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.