MEB örnek "konu soru dağılım tabloları" yayımladı! Ortaokul ve liselerde ortak sınavlar nasıl olacak?

MEB örnek "konu soru dağılım tabloları" yayımladı! Ortaokul ve liselerde ortak sınavlar nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve liselerde düzenlenecek olan ortak sınavlar öncesinde öğrencilere rehberlik edecek "konu soru dağılım tablolarını" kamuoyuna sundu. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler, sınavlara daha iyi hazırlanmak için MEB'in sunduğu örnekler ve kaynaklardan faydalanabilirler. Detaylar haberimizde!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve liselerde düzenlenecek olan ortak sınavlar öncesinde öğrencilere rehberlik edecek "konu soru dağılım tablolarını" kamuoyuna sundu. Yeni yönetmelik gereği, sınavlar artık sınıf ve alan bazlı zümreler tarafından hazırlanan konu soru dağılım tablolarına göre gerçekleşecek. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler, sınavlara daha iyi hazırlanmak için MEB'in sunduğu örnekler ve kaynaklardan faydalanabilirler. Detaylar haberimizde!

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortak Sınavlara Yönelik "Konu Soru Dağılım Tabloları" Yayımladı

Öğrenciler ve eğitimciler için önemli bir gelişme! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve liselerde gerçekleştirilecek ortak sınavlar öncesinde konu soru dağılım tablolarını yayımladı.

Yönetmeliğin Yürürlüğe Girişi

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 9 Eylül 2023'te yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik gereğince, ülke genelinde, il, ilçe ve okul düzeylerinde yapılacak ortak yazılı sınavlar, sınıf veya alan zümreleri ile ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri tarafından hazırlanan konu soru dağılım tablolarına göre gerçekleştirilecek.

Örnek Tablolar İlgililerin Kullanımına Sunuldu

Bu bağlamda, il, ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde, il sınıf, alan zümreleri ve ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri tarafından kullanılmak üzere "konu soru dağılım tabloları" örnekleri yayımlandı. Bu örnek tablolar, ilgili kurumların kendi dokümanlarını hazırlamaları ve duyurularını yapmaları için bir temel oluşturacak.

Sorular ve Senaryolar Online Adreste

Öğretmenler, öğrenciler ve veliler, yapılacak sınavlara yönelik açıklamaları, örnek senaryoları ve soru örneklerini https://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden takip edebilirler. Bu adres üzerinden sunulan materyaller, sınavlara hazırlanan öğrencilerin ve eğitimcilerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla erişime açılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin başarısını artırmak ve eğitimde kaliteyi yükseltmek amacıyla bu önemli adımı atmıştır. Öğrenciler, sınavlara daha iyi hazırlanmak için bu kaynaklardan faydalanabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.