PTT'den Elektrik ve Yakacak Desteği! Başvurusuz Herkese Para Yardımı

PTT'den Elektrik ve Yakacak Desteği! Başvurusuz Herkese Para Yardımı

Kış aylarının gelmesiyle vatandaşlara yapılan desteklerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Devlet tarafından açıklanan kış destek programına göre elektrik ve yakacak desteğine ihtiyaç duyan vatandaşlara PTT aracılığıyla nakdi yardımlar yapılmaya başlandı. Herhangi bir başvuru olmadan yapılacak desteklere en yakın PTT şubesinden erişim sağlamak mümkün.

Vatandaşların beklediği destek açıklaması Aile bakanlığından geldi.  Bakan Yanık'ın açıklamalarına göre önümüzdeki dönemde vatandaşlara destek olması açısından 2.5 milyar lira fon ayırdığı belirtildi. Sadece elektrik ve yakacak ile bitmeyen desteklerin önümüzdeki süreçte artması bekleniyor. 

Kış aylarına hazırlık yapılırken elektrik faturalarının da artması vatandaşların ekonomik olarak sıkıntıya girmesine neden oldu. Bakanlığın bu durumda elektrik ve yakacak giderini karşılayamayan vatandaşlar açısından yeni bir destek paketi açıkladığı belirtildi. Düzenli bir şekilde sürdürüleceği belirtilen desteğin yaz aylarına kadar devam edeceği açıklandı. 

elektrik-tuketim-destegi.jpg

1.6 Milyar TL Değerinde Yakacak Yardımı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 2.5 milyar liralık fonun 1.6 milyar TL'si yakacak yardımına gidecek. Yakacak konusunda sıkıntı yaşayan her vatandaşın alabileceği bu destek paketinde Türkiye'nin tüm bölgesine yayılım gösterileceği belirtildi. Sosyal yardımlaşma platformlarının aracılığıyla dağıtılacağı açıklanan yakacak yardımı köy ve beldelerde yaşayan vatandaşlar açısından PTT'ye müracaat edilerek yapılacağı açıklama da yer alıyor. 

Kış ayları boyunca yapılacak destek yardımı sayesinde vatandaşların daha tasarruflu bir kış ayları geçirmesine yardımcı olunacak. Her sene olduğu gibi bu sene de devam eden kış yardımları doğrultusunda yüz binlerce vatandaş aktif olarak kış desteklerinden yararlanıyor. Herhangi bir kotasyon sınırının veya başvuru şartının bulunmadığı kış desteklerinde PTT'ye başvuran her vatandaşın destekten yararlanabileceği belirtiliyor. 

Elektrik Tüketim Desteği Devam Ediyor

2019 yılında başlatılan elektrik tüketim desteği doğrultusunda vatandaşların elektrik faturalarını ödemesine katkı sağlanıyor. Yüz binlerce vatandaş tarafından alınan bu destek ile ödemelerde sıkıntı yaşayan vatandaşlara elektrik tüketimi konusunda destek sağlanmaktadır. Bakan Yanık tarafından yapılan açıklamalara göre 2019 yılından bu yana yaklaşık 6 milyar TL'lik elektrik tüketim yardımı yapıldığı belirtildi. 

İhtiyaç sahibi olan vatandaşların e - devlet üzerinden başvurabileceği elektrik tüketim desteğine gelir ve gider araştırması dahil edilecek. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşların hak kazanabileceği elektrik tüketim desteği doğrultusunda gelir bordrosu ve hanede yaşayan kişi sayısı baz alınacak. Elektrik tüketim desteğini hak eden vatandaşlar ise kış ayları boyunca düzenli olarak bu yardımdan yararlanabilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.