Snapchat, Yapay Zeka Destekli Sohbet Robotu My AI'ı Duyurdu! ChatGPT'ye rakip olabilecek mi?

Snapchat, Yapay Zeka Destekli Sohbet Robotu My AI'ı Duyurdu! ChatGPT'ye rakip olabilecek mi?

Snapchat, kullanıcıların günlük hayatta yapay zeka ile iletişim kurmalarını sağlayacak yeni bir sohbet robotu olan My AI'ı duyurdu. Kullanıcıların ihtiyaçlarına ve isteklerine göre önerilerde bulunacak, planlamalar yapacak ve sohbet edecek olan My AI, yapay zeka destekli sohbet robotlarının popülerleştiği bir dönemde kullanıcılara yeni bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Snapchat, kullanıcılarının günlük hayatlarında yapay zeka ile iletişim kurmalarını sağlayacak yeni bir sohbet robotu olan "Yapay Zekam"ı (My AI) duyurdu. OpenAI tarafından geliştirilen GPT teknolojisinin en son sürümünü kullanarak çalışan My AI, kullanıcıların ihtiyaçlarına ve isteklerine göre önerilerde bulunacak, planlamalar yapacak ve sohbet edecek.

Snapchat CEO'su Evan Spiegel, blog yazısında, My AI'ın aile ve arkadaşlarınıza ek olarak yapay zeka ile günlük olarak iletişim kurmanın ana fikri olduğunu belirtti. Sohbet robotunun kullanıcılara doğum günü hediye önerileri, hafta sonu aktiviteleri, yemek tarifleri gibi konularda yardımcı olacağı, hatta peynir tutkunları için peynirler hakkında detaylı bir yazı bile yazabileceği ifade edildi.

Ancak, Snapchat, sohbet botlarında sıklıkla yaşanan sorunlara atıfta bulunarak, My AI'ın bazı eksikliklerinin olabileceğini ve kullanıcıların botla özel bilgilerini paylaşmaması gerektiğini vurguladı. Şirket, My AI'ın arkadaşlık, öğrenme ve eğlence odaklı deneyim sunacağını ve kullanıcılarının özel tavsiye için botu güvenmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Snapchat'in aylık aktif kullanıcı sayısı 750 milyonu geçerken, her gün uygulamayı ziyaret eden kullanıcı sayısı 375 milyona ulaştı. My AI, yapay zeka destekli sohbet robotlarının hızla popülerleştiği bir dönemde kullanıcılara yeni bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.