Son dakika: S&P Türkiye'nin kredi notununu B'den B+ yükseltti

Son dakika: S&P Türkiye'nin kredi notununu B'den B+ yükseltti

Son dakika: Standard & Poor's (S&P) uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak sürdürdü.

Son dakika Haberi: S&P, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini kamuoyuyla paylaştı.

Kuruluştan yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunun "B"den "B+"ya çıkarıldığı ve kredi notu görünümünün "pozitif" olarak devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, yerel seçimlerin ardından dış denge üzerindeki baskının azalmasıyla birlikte para, maliye ve gelir politikaları arasındaki uyumun gelişeceği öngörüsüne yer verildi. Gelecek 2 yıl içinde portföy yatırımlarının artması, cari açığın daralması, enflasyonun ve dolarizasyonun azalması beklentileri de belirtildi.

Liraya olan güvenin yeniden tesis edilmesi durumunda Türkiye'nin kredi notunun yükselebileceği vurgulandı. Açıklamada, politika yapıcıların, cari açığın daraldığı ve dolarizasyon eğiliminin tersine döndüğü bir ortamda enflasyonu düşürme ve liraya olan güveni yeniden inşa etme çabalarının belirleyici olacağı belirtildi.

Ekonomik büyüme tahminleri de açıklamada yer aldı. Türkiye ekonomisinin bu yıl ve gelecek yıl %3 büyüme göstereceği öngörüsü dile getirildi.

Ayrıca, tüketici fiyatlarının bu yıl %55,8 ve gelecek yıl %27,3 artması beklentisi ifade edildi.

Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notu görünümünü geçen Aralık ayında, son dönemdeki politika düzenlemeleri nedeniyle "durağan"dan "pozitif"e çevirmişti.

Diğer kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody's de Ocak ayında Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e yükseltmişti.

Mart ayında ise Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya çıkarmış ve not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e değiştirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.