Yalım Uşak'ın fay hatlarını masaya yatırdı

Yalım Uşak'ın fay hatlarını masaya yatırdı

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak kentinin deprem ve fay hatları hakkında önemli bilgiler verdi. Yalım, AFAD'ın son deprem tehlike haritasına göre Uşak'ın bir kısmının yüksek tehlikeli, bir kısmının ise orta tehlikeli sınıfta yer aldığını belirtti.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak kentinin deprem ve fay hatları hakkında önemli bilgiler verdi. Yalım, AFAD'ın son deprem tehlike haritasına göre Uşak'ın bir kısmının yüksek tehlikeli, bir kısmının ise orta tehlikeli sınıfta yer aldığını belirtti. Bu nedenle mevcut yapı stoğunun kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiğini ve yeni yapıların yönetmeliklere uygunluğunun yetkili kurumlar ve belediyeler tarafından kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

UŞAK'IN KONUMU VE DURUMU

Yalım, yaşanan depremlerin ardından Türkiye fay hattı haritasının çok gündeme geldiğini ifade etti. AFAD fay hattı haritasına göre Uşak bölgesinde 18 adet fay hattı bulunduğunu ve bunlardan 4 tanesinin aktif fay hattı olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin konum olarak aktif fay hatları üzerinde olduğunu vurgulayan Yalım, olası depremlere karşı uygulanması gereken planlama ilkelerinin bölgede yaşayan bireylerin deprem sonrası güvenliği için önem taşıdığını belirtti. Acil toplanma alanlarının deprem sonrasında ilk yardım hizmetlerinin kısa bir sürede afetzedelere ulaştırılması ve can güvenliğinin sağlanması açısından kritik rol oynadığını ifade etti.

Uşak'ta 17 mahallede 43 acil toplanma alanı olduğunu aktaran Yalım, yapılan alan incelemesi sonucunda yalnızca 8 mahallenin kapasiteye uygun olarak acil toplanma alanına sahip olduğunun tespit edildiğini belirtti. Ayrıca, acil toplanma alanlarının ulaşım, yüksek yapılardan uzaklık ve altyapı gibi kriterlerine göre analiz edildiğini ve tüm kriterleri karşılayan bir acil toplanma alanının henüz tespit edilemediğini ifade etti. Yalım, bu verilerin AFAD tarafından tespit edilen verilerden elde edildiğini belirtti ve her bölgenin belirlenen standartlara göre acil toplanma alanlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

KENTİN BİR KISMI YÜKSEK RİSKTE

Yalım, Uşak'ın ikinci derece riskli bölgeler arasında yer aldığını belirtti. Ayrıca, Uşak'ın konumu hakkında uluslararası kaynaklardan ve çeşitli üniversitelerin çalışmalarından elde edilen verileri paylaştı. Regard tektonik alanda faaliyet gösterdiğini ve kentin deprem riski altında olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.