İBB 100 Zabıta Memuru İşe Alacak! Başvurular 4 Ocak’ta Başlıyor. Genel ve Özel Şartlar Nelerdir?

İBB 100 Zabıta Memuru İşe Alacak! Başvurular 4 Ocak’ta Başlıyor. Genel ve Özel Şartlar Nelerdir?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 100 zabıta memuru işe alacak. Başvuru 4 Ocak’ta başlayıp 10 Ocak tarihine kadar sürecek.

İBB yaptığı resmi duyuruda belediyenin ihtiyacı doğrultusunda 100 zabıta memuru alımı yapacağını, başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarını yerine getiriyor olması gerektiğini açıklarken, unvana göre belirlenen başvuru özel şartlarını da yerine getirmesini, sınav başvuru formlarının da turkiye.gov.tr adresinden görülebileceğini açıkladı.

Peki Başvuru Genel ve Özel Şartları Neler?

Zabıta görevini yapabilmeniz için bazı genel ve özel şartlara uymanız gerekiyor. İlan edilen Zabıta Memuru kadrolarına atanmak için başvuracak zabıta adaylarının Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen ve aşağıdaki genel şartlara sahip olması gerekmektedir.

Genel Şartlar Neler?

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından mahrum halde bulunuyor olmamak.
  • Kasten işlenen bir suçtan bir yıl ve daha fazla süreyle hapis almamak, ya da sonunda af çıkmış olsa bile devletin güvenliğine yönelik herhangi bir suç işlememiş olmak. Mevcut düzene ve bu düzene karşı suçlar, irtikap, rüşvet, zimmet, hırsızlık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık gibi suçlardan mahkum olmamış olmak.
  • Erkek adaylar nezdinde, askerlik ile ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağında ise askerliğini yapmış bulunmak veya ertelemiş ya da yedek sınıfta olmak.
  • Görevine devam etmemesini sağlayacak herhangi bir akıl hastalığının bulunmaması.
  • Belirtilen kadrolar için diğer başvuru şartlarını da taşımak.
     

Özel Şartlar Neler?

  • İlan edilen kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve 2020 KPSS (B) sınavında ilgili puan türünden belirtilen asgari puanı almak.
  • Erkeklerde en az 1,67 metre, kadınlarda ise 1,60 boyunda olmak. Boyun 1 metreden fazla olan kısmı için kilo ile arasında 10 kilogramdan fazla bir fark olmaması. Ölçümler aç karnına ve çıplak ayak yapılacaktır.
  • Sınavın yapılacağı tarihte 30 yaşını geçmemiş olmak.
  • Daha önce görev yaptığı kamu kuruluşlarından ahlaki nedenlerden ötürü ya da herhangi bir disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.