İş Arayanlar Dikkat: 2020 Yılı Aralık Ayı İçin İşçi, Personel ve Memur Alımları Yapılıyor! Son Atamalar İçin Hemen Başvuru Yapın! İşte Güncel Kamu İlanlarının Listesi…

İş Arayanlar Dikkat: 2020 Yılı Aralık Ayı İçin İşçi, Personel ve Memur Alımları Yapılıyor! Son Atamalar İçin Hemen Başvuru Yapın! İşte Güncel Kamu İlanlarının Listesi…

Kamu personeli alımları için 2020 yılının aralık ayı itibariyle son atamalar yapılacak. İş arayan vatandaşlar, işçi, personel ve memur alımları için ilanları yakından takip ediyor. Özellikle pandemi sürecinde işsiz kalan vatandaşlar yeni iş arayışında. Yayımlanan ilanlar kapsamında binlerce kamu personeli alımı yapılması planlanıyor. Peki, ilanlardaki başvuru şartları neler? İşte kamu ilanlarının tam listesi ve tüm detaylar…

Pandemi sürecinde ekonomik koşullar nedeniyle birçok vatandaş işsiz kaldı. Geçinmek için iş arayan vatandaşlar, iş ilanlarını yakından takip ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının yayımlamış olduğu ilanlara göre ise binlerce kamu personeli alınacak. 2020 Aralık ayı itibariyle bu yılın son atamaları yapılacak. İşçi, personel ve memur alımları için başvuru yapmak isteyenler ise başvuru koşullarını merak ediyor. 

Binlerce Kişi İşe Alınacak

Yılın son ayı gerçekleştirilecek olan atamalarla binlerce boş memur kadrosunun doldurulması planlanıyor. Pandemi sebebiyle ertelenen birçok atama, aralık ayında yapılacak. Yılın son ataması olması sebebiyle de iş arayan vatandaşlar tarafından büyük talep var. Aralık ayı içerisinde İkinci Merkezi Yerleştirme olan KPSSP 2020 /2 atamasının yapılması planlanıyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından 12 bin personel ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ise 8 bin polis alımı yapılacağı biliniyor. 2020 KPSS puanları ile alınacak adaylarla boş kadrolar doldurulacak.

İlanlar İçin Genel Başvuru Şartları Neler?

İşçi, personel ve memur alımları için yayımlanan ilanlarda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. Maddesine göre bazı şartlar aranıyor. Bu kapsamda istenen şartlar şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Kamu haklarından mahrum olmaması,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir fiziksel veya akıl sağlığı sorunu olmaması,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alınabilmesi,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış olması,
  • Herhangi bir suçtan hükümlülüğünün olmaması gerekiyor.

KPSS Şartı Bulunuyor

Başvuracak adaylar için genel şartların yanı sıra bazı özel şartlar da bulunuyor. Bu şartlardan en önemlisi KPSS kapsamında olanlar. Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olmak gerekiyor. Ön lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden 60 ve lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 veya üzeri puan alınması şartları aranıyor. 

Sınav haricinde başvuracak adaylar için kadro durumuna göre yaş şartı da aranıyor. Zabıta memuru alımları için 30 yaşından büyük olunmaması gerekiyor. Memur alımları için ise 35 yaşından büyük olmayan adaylar başvuru yapabiliyor. Bunlar haricinde tercih kılavuzu ile alınacak başvurular için başvuru şartı bulunmuyor. Öte yandan, tüm alımlar için en az lise mezunu ve başvuru yapılacak kadroya göre ön lisans veya lisans mezunu olunması gerekiyor.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Yayımlanan ilanlara başvurmak isteyen adaylar, ilanlarda belirtilen tarihler arasında başvuru yapmalılar. Pandemi sebebiyle bazı kurumlar yalnızca internet üzerinden başvuru kabul edebilmektedir. Bunlar haricinde kurumlara bizzat başvuru da yapılabiliyor. Kamu ilanlarının tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.