İŞKUR annelere, 7.200 TL maaş yatırıyor! Online hemen başvurabilirsiniz...

İŞKUR annelere, 7.200 TL maaş yatırıyor! Online hemen başvurabilirsiniz...

İŞKUR Müjdeyi Verdi! İşbaşı eğitim programları kapsamında avantajlı fırsatlar sunmaya devam ediyor.

Kadınların çalışmasına destek vermek amacıyla devlet tarafından pek çok destek verilmektedir. İŞKUR aracılığıyla yürütülen uygulama sayesinde 15 yaş dahil olmak üzere 0-15 yaş arası çocuğu olan anneler faydalanabilmektedir. Ayrıca çocuk sahiplenen anneler de bu destekten yararlanabilmektedir. Bazı şartları yerine getiren kadınlar, İŞKUR tarafından düzenlenen kurslara katıldığı zaman kurs devam ettiği sürece ödeme yapılmaktadır. İŞKUR tarafından düzenlenen programlar günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere haftada 6 günü aşmamak şartıyla 45 saati geçmeyecek şekilde planlanmaktadır.

İŞSİZ Kalan kişiler için İŞKUR tarafından sunulan destekler artmaktadır. Kadınların iş gücüne katılması için devletin pek çok desteği bulunmaktadır. Bu projelerden biri de İşte Anne Projesi olmaktadır. Bu proje ile 3 aylık iş başı eğitim programına katılan kadınlara 7200 TL maaş ödenmektedir. Annelerin iş kazası, meslek hastalığı sigortası primi ile genel sağlık sigortası primi de karşılanmaktadır.

İŞSİZ Annelere Günlük 80 TL Ödeme..!

İŞKUR işte anne projesi kapsamında işsiz olan annelere günlük 80 TL ödeme yapmaktadır. Kadın istihdamının desteklenmesi amacıyla ilgili esaslar şu şekilde açıklandı. İŞKUR tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak üzere aktif iş gücü hizmetleri kapsamında işbaşı eğitim programları uygulanmaktadır.

0-15 Yaş Çocuğu Olanlara Ödeme..!

0-15 Yaş arası çocuğu olan kadınlar, İŞKUR tarafından düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına ya da işbaşı eğitim programlarına katıldıkları takdirde aylık 2400 TL’ye kadar ödeme yapılmaktadır.

Kreş Yardımı Dahil!

İşte Anne Projesine katılan kadınlara çocukları için kreş desteği verilmektedir. Sanayi sektöründeki düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına, imalat sektöründeki mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2 ile 5 yaş arası çocuklar için 400 TL bakım desteği verilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.