İŞKUR KPSS Şartı Olmadan 4000 TL veya 5.000 TL Maaş İle Personel Alımı Yapacağını Duyurdu! İşte Haberin Detayları…

İŞKUR KPSS Şartı Olmadan 4000 TL veya 5.000 TL Maaş İle Personel Alımı Yapacağını Duyurdu! İşte Haberin Detayları…

İŞKUR’dan müjdeli haber gecikmedi! Pandemi sürecinde ekonomik anlamda zorluk yaşayan ve işini kaybetmiş vatandaşlara yardımcı olacak açıklamalar İŞKUR’dan gelmeye devam ediyor. 4.000 veya 5.000 TL maaşla, KPSS şartı aramadan kamuya bağlı şirketlerde ve belediyeye bağlı kurumlarda işçi alımı sağlanacak. Peki başvurular nasıl yapılır? Detaylar haberimizin devamında…

Koronavirüs salgını ile birlikte birçok vatandaş işinden ayrılmak zorunda kalmış veya çıkarılmıştı. Bununla birlikte gelen zor ekonomik süreç birçok kurumun harekete geçmesini sağladı. İŞKUR, işsiz kalmış vatandaşlar için birçok meslek edindirme kursu vb. programlar yayımlamaya başladı. Bununla birlikte, İŞKUR’un şimdiki müjdesi kurum dışı personel alımı oldu. KPSS şartı aranmayan ve mülakatsız 4.000 TL  ile 5.0000 TL maaşla kurum dışı personel alınacağı duyuruldu. Peki başvuru şartları neler?

Hazine ve Maliye Bakanlığı İçin 1800 Personel Alınacak

1500 personelin defterdarlık uzmanı kadrosuna alınacağı bu ilan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinde duyuruldu. Elden veya posta yoluyla yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği bu ilana başvurular ise İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek. Tüm bunlara ek olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın personel alımlarında yazılı ve sözlü sınav bulunmakta. Başvuru işlemleri 21 ve 31 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

8000 Polis Alımı

2020 veya 2019 yıllarındaki KPSS sonuçlarına göre 6400 lisans 1600 ön lisans olmak üzere toplam 8000 personel Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı mesleki eğitim merkezlerine yerleşim yapılacak.  Ön başvuru e-devlet şifresi ile internet sitesi üzerinden yapılabilmekte. Başvuru ücreti 150 TL olarak belirlendi.

Lisans mezunları için 2019 veya 2020 yılında girmiş oldukları KPSS sınavlarından birinden P3 60 diğerinden p93 türünden 65 almış olanların başvuruları geçerli sayılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı için 826 Personel Alımı 

Tarım ve Orman Bakanlığı Taşra Teşkilatına alınacak olan 826 işçi için henüz kesin açıklamalar gelmemiş olsa da İŞKUR üzerinden istenecek olan şartlara sahip olanlar başvuru yapabilecekler. Yine internet üzerinden başvuru yapılabilecek.

Adalet Bakanlığı 400 Personel Alıyor

Adalet Bakanlığı’na bağlı Ceza Tevkif Evlerinde çalışmak üzere 400 idare memuru öğrencisi alınacağı duyurusu yapıldı. Başvuru işlemlerinin Adalet Bakanlığı’nın Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlı bilgi işlem şube müdürlüklerine, bürolarına ve şefliklerine yapılması gerekiyor.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne 67 İşçi Alımı Gerçekleşecek

Türk İş Kurumu tarafından kurumun hizmet merkezlerine başvuru yapılabilmesi mümkün olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personel alımı iş ilanı için kıyı operatörü, 2. Kaptan, kılavuz kaptan, mühendis, büro personeli ve gemici kadrolarında çalışmak üzere 67 personel alımı gerçekleştirileceği duyuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 42 Personel Alımı Yapacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda çeşitli konumlarda ve unvanlara sahip 42 personel alımı gerçekleştirilecek. Kurumun resmi sitesinde belirlenecek detaylar ve başvuru koşullarından sonra başvuru işlemleri İŞKUR üzerinden yapılabilecek.

TÜİK Lise Mezunu Personel Alımı Yapacağını Duyurdu

40 işçi alımı yapacak TÜİK 16 şehir için ilan yayınladı. Bu 16 şehir; Ankara, Adana, Diyarbakır, Denizli, Hatay, İstanbul, Erzurum, Kayseri, İzmir, Siirt, Kocaeli, Malatya, Konya, Samsun, Trabzon ve Zonguldak olarak belirlendi. İşçi alımları İŞKUR üzerinden yapılacak olup Sosyal Hizmetler Bakanlığının internet sitesi üzerinden de başvuru yapabilmek mümkün.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum