İŞKUR TYP Sonuçları Ne Zaman Sonuçlanacak? Sonuçlar Açıklandı mı?

İŞKUR TYP Sonuçları Ne Zaman Sonuçlanacak? Sonuçlar Açıklandı mı?

İŞKUR tarafın gerçekleştirilen Toplum Yararına Programlar bünyesinde personel alımı için yapılan başvuruların ardından çekiliş tarihi için de hummalı bir bekleyiş başlamıştı. Sonuçların adaylara il ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bazında açıklanacağı belirtilirken milyonlarca insan, İŞKUR kura sonuçlarının belirlenip belirlenmediğini merak etmektedir.

İŞKUR personel alımı için geri sayı sürüyor. Toplum Yararına Programlar bünyesinde okullar ve açıkta olan devlet pozisyonları için binlerce alım yapılacağı açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Pansiyonlarımızda çalışacak 5 bin 872 yeni aşçı ve aşçı yardımcısı personel alınacaktır.’’ açıklaması ile müjdeli haberi vermişti. Şimdi gözler, kura sonuçlarına çevrildi. İşte 2021 TYP programı ile personel alımında merak edilen detaylar.

İŞKUR TYP Çekiliş Sonucları Nasıl Öğrenilir?

İŞKUR platformu, başvuru yapan adayların kura sonuçlarını öğrenebilmeleri için il ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi adreslerini faaliyete sokmuş durumdadır. Bu sebeple adaylar, girdikleri il ve ilçelerin Eğitim Müdürlüğü internet sitelerine giriş yaparak sonuçları detaylı bir şekilde öğrenebileceklerdir.

Ayrıca sonuçları öğrenebilmek için öncelikle Türkiye İş Kurumu resmi internet sitesi olan esube.iskur.gov.tr adresine erişim sağlayabilirsiniz. Daha sonra karşınıza çıkan bilgi işlem formunu doldurarak kendi il ve ilçe bazınızda oluşan kura sonuçlarını kolayca öğrenebilirsiniz.

İŞKUR TYP Programındaki Başvuru Şartları Nelerdir?

İŞKUR bünyesinde alınacak binlerce personel, TYP programına dahil edilerek 2022 itibarıyla istihdam edilecektir. Bu durum, adaylarda yer alması gereken bazı şartları da beraberinde getirmektedir. Bu koşullara sahip olmayan adaylar, başvuru yapsalar dahi işlemleri başarısız sonuçlanacaktır. Peki, İŞKUR TYP programında yer alan şartlar nelerdir?

  • İŞKUR programına bağlı olmak ve işsiz olmak
  • 18 yaşından büyük olmak
  • Emekli veya malul emekli maaşından yararlanmıyor olmak
  • Herhangi bir eğitim kurumu ile ilişiği bulunmamak.

Katılımcılar Nasıl Seçilmektedirler?

İŞKUR TYP bünyesinde yer alan personel alımı sırasında üç farklı yöntem kullanılmaktadır. Bunlar sırasıyla noter kura sistemi, liste sistemi ve yüzde 80 noter sistemi ve yüzde 20 liste sistemi olarak sıralanmaktadır.

İstihdam konusunda başarısız olan illerin personel alımında ilk liste geçerli olurken personel doygunluğu bulunan alanlar için ikinci ve üçüncü liste programı geçerli olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.