Kendi İşini Kurmak İsteyenlere SGK, İŞKUR, Maliye Bakanlığı Destekleri

Kendi İşini Kurmak İsteyenlere SGK, İŞKUR, Maliye Bakanlığı Destekleri

Herkesin rüyası kendi işinin patronu olmak, bunun için Aile Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İŞKUR, SGK gibi kurumlar bir araya gelerek destek paketleri oluşturdular. Pandeminin etkisini kırmak ve yeni iş gücü yaratmayı amaçlayan devlet kurumları kendi işinin patronu olmak isteyen vatandaşları destekliyor, detaylar haberimizde…

Türkiye’de yükselen işsizliğin önüne geçmek ve yeni işletmelerin açılmasını sağlamak adına destek paketleri oluşturuldu. Kadınlar ve engelli vatandaşların iş hayatında kendilerine yer edinebilmeleri için devlet kurumları kolları sıvadı.

KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLERE VERİLEN DESTEKLER

Devlet kurumları tarafından kendi işini kurmak isteyenlere kredi, prim ve nakit destek verilmektedir. Özellikle öne çıkan yardımlar ise şöyle; SGK prim desteği sağlarken, Maliye Bakanlığı gelir vergisinde muafiyet sağlıyor. Aile Bakanlığı ise kredi sağlarken, KOSGEB hem hibe hem de kredi sağlamakta. Engelli vatandaşların iş hayatında daha fazla yer edinmesi adına İŞKUR da maddi destek veriyor.

SGK PRİM DESTEĞİ NASIL ALINIR?

 Sosyal Güvenlik Kurumu yeni iş kuracak vatandaşların belirli bir yaşa kadar 12 ay boyunca primlerine destek vermekte.

MALİYE BAKANLIĞI VERGİ DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Kendi işini kurmak isteyen vatandaşların 29 yaşından küçük olmaları şartı aranan bu vergi desteğinde, muafiyet 75 bin TL’ye kadar geçerlidir.

AİLE BAKANLIĞI KREDİ DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Aile Bakanlığı kuruluş gibi finansmanları karşılamak adına 15 bin TL faizsiz kredi sağlamaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden verilen bu krediler ödeme erteleme imkanıyla vatandaşa sunuluyor.

KOSGEB DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kuruluş esnasında 5 bin TL olmak üzere, belirli sektörlerde yeni iş kuran vatandaşlara 60 bin TL’ye kadar nakit imkânı sunmakta. KOSGEB desteği alabilmek için KOSGEB resmi sitesinden başvuruda bulunabilirsiniz.

İŞKUR ENGELLİ VATANDAŞLARA İŞ KURMA DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Engelli vatandaşlarımız kendi iş yerlerini açmak için İŞKUR’a başvurarak maddi destek alabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.