KPSS Şartlı Kamu Personeli Başvuruları 5 Mart’ta Sona Eriyor!

KPSS Şartlı Kamu Personeli Başvuruları 5 Mart’ta Sona Eriyor!

Kamu kurumlarından biri olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi bünyesinde personel alımı için başvurular başladı! Mülakatsız ve Sınavsız olara personel alımı gerçekleştirilecek. KPSS şartının aranacağı personel alımında başvurular 5 Mart tarihinde sona erecek. Peki hangi branşlardan istihdam alınacak? İstenilen şartlar neler?

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, kendi bünyesinde personel alımı yapacağını duyurmuştu. Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda personel alımına dair gerekli bilgiler de açıklanmıştı. Mülakatsız ve sınavsız olarak alımı gerçekleştirilecek olan personeller farklı kadrolarda konumlandırılacaklar. Mimar, farklı branşlardan mühendisler, tekniker ve teknisyen istihdamı gerçekleştirilecek. 21 Şubat 2021 tarihinde başlayan personel başvuruları 5 Mart 2021 tarihinde sona erecek. Personellerin başvurularında ise KPSS şartı aranacak. Yazılı veya sözlü olarak sınav yapılmayacak.

Hangi Branşlardan İstihdam Sağlanacak?

19 Şubat 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ilan dahilinde, Alaaddin Keykubat Üniversitesi personel alımı yapacağını duyurmuştu. 5 Mart 2021 tarihine kadar devam edecek olan başvurularda toplam 15 personel alınacak. Alım yapılacak kadrolar ise şöyle:

  • İnşaat Mühendisi
  • Makine Mühendisi
  • Bilgisayar Mühendisi
  • Mimar
  • Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri Teknikeri
  • İnşaat Teknikeri
  • Ağaç İşleri veya Mobilya ve Dekorasyon Teknikeri
  • Mekan Tasarım Teknikeri
  • Ortaöğretim Kurumlarının Kimya Teknolojisi Alanından Mezun Teknisyen
  • Ortaöğretim Kurumlarının Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanından Mezun Teknisyen
  • Ortaöğretim Kurumlarının Elektrik-Elektronik Alanından Mezun Teknisyen

Branşların KPSS Şartı Nedir?

Alaaddin Keykubat Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek personel alımında sınav ve mülakat şartı aranmayacak. Ancak KPSS puanı esas alınacak. Mühendis kadrolarında adaylarda KPSS’den 80 puan, tekniker ve teknisyenlerde ise 60 puan şartı aranacak. Mimar kadrosu için ise KPSS şartı aranmayacak.

Lisans mezunu olanlar için 2020 yılı B grubu KPSS P3 puanı esas alınacak. Önlisans mezunları için ise B grubu KPSS P93 puanı esas alınacak. Ortaöğretim mezunlarında ise B grubu P94 puanı esas alınacak.

Adayların hepsi başvurularını Alaaddin Keykubat Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’na iletecek. Web sitesinde bulunan başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurulduktan sonra istenilen belgelerle birlikte şahsen ya da kargo yolu ile başvurular tamamlanacak.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.