Memur Olmak İsteyenler Dikkat: Belediyeler Zabıta ve Memur Alacak! 3 Bin ila 4 Bin TL Arasında Maaş Veriliyor. Başvuru Koşulları Neler?

Memur Olmak İsteyenler Dikkat: Belediyeler Zabıta ve Memur Alacak! 3 Bin ila 4 Bin TL Arasında Maaş Veriliyor. Başvuru Koşulları Neler?

İş arayan vatandaşlar için belediyeler önemli bir fırsat sunuyor. Zabıta ve memur alımı için ilan açan belediyeler, sınavla memur alacak. Maaşlar ise 3 bin ila 4 Bin TL arasında değişiyor. Peki, zabıta ve memur alımları için başvuru koşulları neler? Hangi alanlarda memur alımı yapılacak? İşte tüm detaylar haberde yer alıyor…

COVID-19 virüsü salgını sebebiyle vatandaşlar hem ekonomik hem de sosyal anlamda zor günler geçiriyor. Bu süreçte kepenk kapatan iş sahiplerinin yanı sıra işsiz kalan birçok kişi de geçimini sağlamak için yeni iş bulmaya çalışıyor. Belediyelerden ise iş arayan vatandaşlar için güzel bir haber geldi. Belediyeler, zabıta ve memur alımı yapacak. Nevşehir Belediyesi’nin yayınlamış olduğu ilanlara Türkiye’nin her yerinden başvuru yapılabilecek. Maaşların ise 3 bin ila 4 bin TL arasında değişmesi planlanıyor. 

Zabıta Olmak İçin Hangi Şartlar Aranıyor?

Belediyelerin açtığı zabıta ilanlarına başvurabilmek için öncelikle lise mezunu olunması gerekiyor. Daha yüksek dereceli zabıta memuru alımlarında ise herhangi bir ön lisans veya lisans diploması isteniyor. Tüm zabıta memuru alımlarında en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olunması şartı bulunuyor. Ayrıca başvuru yapabilmek için 30 yaşının doldurulmamış olması gerekiyor.

Zabıta memurluğunda bir de sınav şartı bulunuyor. Buna göre, Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS), KPSSP3, KPSSP93 ve KPSSP94 puan türlerinde en az 70 puan alınması gerekiyor. Ayrıca hem kadın hem de erkek adaylar için belirli kilo ve boy oranı şartları da aranıyor. Erkek adaylar için en az 1.67 metre boy uzunluğu olması gerekiyor. Kadınlar da ise en az 1.60 metre boy şartı aranırken, boy ve kilo ölçümleri belediyeler tarafından yapılacak. 

Tahsildar, Veznedar ve Bilgisayar İşletmeni Gibi Birçok Alanda İlan Açıldı

Zabıta memuru alımlarının yanı sıra tahsildar, veznedar, mutemet, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmeni ve memur alımları da yapılacak. İlanlara başvuru yapabilmek için İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin herhangi bir lisans programından mezun olunması gerekirken, memur alımları için ise herhangi bir lisans programından mezun olunması yetiyor. 

Öte yandan, bilgisayar işletmeni ve veri hazırlama ve kontrol işletmeni alımları için MEB onaylı sertifika isteniyor. İlanlara başvura yapacak kişilerin KPSS’de KPSSP3 sınav türünden en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Ayrıca başvuru koşullarında kişinin önceki çalıştığı kurumlardan herhangi bir disiplin suçuyla çıkarılmamış olması gerektiği de yer alıyor.

Belediyelere zabıta ve memur alımları için başvuru yapacak olan vatandaşlar, 30 Kasım 2020 itibariyle belediyenin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü birimine giderek başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvuru için son tarih ise 4 Aralık 2020 olarak belirlendi. Başvurulara dair ayrıntılı bilgi edinmek için Nevşehir Belediyesi’nin yayınlamış olduğu kılavuzu inceleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.