Sağlık Bakanlığı İşçi ve Personel Alımı Sayısı Arttırıldı! Önce 12 Bine Karar Verilmişti. Peki, Şu An Ne Kadar Kişi Alınacak?

Sağlık Bakanlığı İşçi ve Personel Alımı Sayısı Arttırıldı! Önce 12 Bine Karar Verilmişti. Peki, Şu An Ne Kadar Kişi Alınacak?

Sağlık Bakanlığı’na yeni dönem işçi ve personel alımı yapılacak. Alım sayısı arttı, ekstra 2 bin kişi daha alınacak.

Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamaya göre 12 bin personel alımı için devam eden bu sürecin ardından 2021 senesi için de personel alımı yapılacağı belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM’de yapılan görüşmenin ardından toplam 73 bin 527 alındığını, bunların 41 binin hekim dışı personel olduğunu açıkladı ve söze, şu an 12 bin personel alımının yapıldığını ve 2021 senesinde de alımların devam edeceğini belirterek devam etti.

18 Bin Yerine 20 Bin Kişi İşe Alınacak

İlk önce 12 bin personel alınacağı belirtilen sözleşmenin açıklaması yapılırken 18 bin kişi alınacağı ve iki bölüm halinde yapılacağı söylenmişti. Bunun ardından yapılan diğer açıklamada ise bu sayının 20 bine çıktığı duyuruldu. Şu an 12 bin alım yapıldı, devamında ise 8 bin personel alımı yapılacak. Personel alımındaki bu artışın işçi için yapılmadığı düşünülüyor. Net olarak açıklanmasa da 2 bin civarı işçi, alımlar için beklemekte. 

2021 Ocak- Şubat aylarında bir açıklama gelmesi bekleniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.