Ulaştırma Bakanlığı Personel Alımı 2021

Ulaştırma Bakanlığı Personel Alımı 2021

KPSS 2021 /4 tercih kılavuzu ÖSYM tarafından belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ‘nın sözleşmeli bölümlerine, 657 rakamlı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi ile görevlendirilmek üzere alım yapılacak. Kişiler tercihlerini 16 Mart ve 23 Mart tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler. İşte KPSS tercih kılavuzu ve başvuru koşulları;

KPSS 2021 /4 seçimleri 16 Mart ve 23 Mart arasında yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevli alımı için seçim yapacak olan kişiler uygulamalarını https://ais.osym.gov.tr üzerinden yapabilecekler. Kişilerin, bu kılavuzda lisans seviyesinde belirtilen sözleşmeli bölümleri seçebilmeleri için 6 Eylül 2020 ‘de gerçekleşmiş olan 2020 – KPSS Lisans sınavına katılmış ve alakalı KPSS sayısına ulaşmış olması gerekiyor.

KPSS Tercihleri Hangi Gün Yapılacak?

Kişiler tercihlerini 16 ve 23 Mart arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr üzerinden gerçekleştireceklerdir. Saatler 23.59’u gösterdiğinde tercih işlemleri sona erecektir. Tercih işlemleri, Ek’te bulunan KPSS – 2021 /4 Tercih Kılavuzu şartlarına göre belirtilen link ile TC Kimlik numarası ve şifre ile kişisel olarak gerçekleşecektir. Kişilerin tercih işlemleri için kılavuzu çok dikkatli olarak incelemesi gerekir.

Personel alımı için adaylar seçimlerini yaparken Bakanlık ile atama gerçekleşecek sözleşmeli bölümler için istenen koşulları tercih kılavuzundan erişebilecek. Adaylar seçimlerini sisteme kaydını gerçekleştirdikten sonra kılavuzun son sayfasında bildirilen bankalardan birisine ya da ÖSYM’nin internet üzerinden e-işlemlerde bulunan ÖDEMELER bölümünden kart ile 25 TL ödeyerek yapılacak.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Tercih yapacak kişilerin 657 rakamlı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinde yer alan koşulları taşımaları gerekmektedir. 657 rakamlı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinin (A) fıkrasının 1.bendi gereği bu tercih kılavuzunda bulunan sözleşmeli bölümleri seçerek kişilerin Türk Vatandaşı olmaları gerektiğinden Türk vatandaşı olmayan kişilerin tercih yapmaları sistem üzerinden önlenecektir.

Erkekler için askerlik hali bakımından, askerlikle alakası bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olması gerekir.

Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik ve yaşlılık aylığı almaması gerekir.

Farklı KHK ile kamu görevinden çıkarılanlar yerleştirme için başvuru yapmamalıdır. Bu durumdaki adayların yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile Bakanlık tarafından atamaları yapılmayacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.