Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Açıkladı: Tam 130 İşçi Alımı Yapacaklar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Açıkladı: Tam 130 İşçi Alımı Yapacaklar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 130 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. Çeşitli illerde görevlendirilecek olan personeller için ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte işsizlere ilaç olacak olan bu işçi alımına dair tüm detaylar...

Merkez ve Taşra Birimlerinde İstihdam Edilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan kapsamında personeller merkez ve taşra birimlerinde istihdam edilecekler. Bakanlığın ‘süreli işçi’ olarak yayımladığı ilan kapsamında 130 personel istihdam edilecek. İş Kanunu ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında sürekli işçi alımı yapılacak.

Başvurular 9 Nisan’da Bitecek! Elinizi Çabuk Tutun

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden gerçekleştirilecek olan başvurular 9 Nisan 2021 tarihine kadar devam edecek. Başvuru sırasında aranacak olan şartları ise şöyle:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı gelecek suçlardan hüküm giymemiş olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Koruma ve güvenlik görevlisi için en az 2 yıllık yükseköğretim okumuş olmak,
  • Temizlik görevlisi için en az ilkokul mezunu olmak.

Hangi Alanlarda İşçi Alımı Gerçekleştirilecek?

Türkiye İş Kurumu internet sitesi üzerinden yapılacak olan iş başvurusu kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personelleri farklı il ve pozisyonlarda istihdama dahil edecek. 9 Nisan tarihine kadar sürecek olan başvurular 26 Nisan’da kura yöntemi ile sonuçlandırılacak. Kura ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Konferans Salonu’nda noter huzurunda yapılacak. Kurada alımı yapılacak olan personellerin pozisyonları ise şöyle olacak:

  • 75 koruma ve güvenlik görevlisi,
  • 55 temizlik görevlisi.

Kuralar Kovid-19 Önlemleri Kapsamında Çekilecek

Yapılan başvurular arasından noter huzurunda kura çekilerek personellerin seçimi gerçekleştirilecek. Kovid-19 salgını kapsamında noter huzurundaki kura çekimine kimse alınmayacak. Noter kura çekimi bakanlığın Youtube kanalı üzerinden canlı olarak yayımlanacak. Kurada İŞKUR tarafından gönderilen adaylar listesi kapsamında her unvan için 4 katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek de çekilecek.

İlginizi çekebilir...

Memur Zamları Enflasyonun Gerisinde Kaldı! TÜİK Uygulanacak Zammı Yüzde 6 Olarak Açıkladı!

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.