31 Aralık 2022 öncesi yapılan kaçak yapılara  AF hazırlığı mecliste! Başvuru tarihi belli oldu

31 Aralık 2022 öncesi yapılan kaçak yapılara AF hazırlığı mecliste! Başvuru tarihi belli oldu

Seçim öncesinde yeni bir İmar affı yolda. 2023 yılında yeni imar barışı müjdesi bekleyen kişiler için 3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi meclise sunuldu. Çıkacak tasarı ile 3 milyon kişinin yapı kayıt belgesi alması bekleniyor.

Nutuk.com.tr haber sitesinde yer alan habere göre, Kaçak yapılara af hazırlığının detayları son dakika gelişmesi olarak şöyle gelişti. Gerek imar barışı başvurusu yapamayan gerekse de yapı kayıt belgesi ücreti ödemediği için belgesi iptal edilen kişilere yönelik olarak yeni imar barışı kanun teklifi meclise sunuldu. Kayseri Milletvekili Çetin Arık tarafından meclise verilen 3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında "Teklif ile; ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi başvuru süresi ile kayıt bedeli ödeme süresinin uzatılması ve daha önce bu süre kayıtlarına aykırılık nedeniyle belgeleri iptal edilenler hakkında tesis edilen idari işlemlerin ve para cezalarının iptal edilmesi öngörülmektedir" denilerek yeni bir imar barışı çıkarılması gündeme alındı.

BÜTÜN PARTİLER DESTEK VERECEK

İmar barışının 2023'te çıkması için bütün partilerin destek vermesi bekleniyor. Meclis'te yer alan bütün gruplar tarafından onaylanacak yasanın başvurularının ise Haziran itibariyle alınması öngörülüyor. Yeni yasanın hangi tarihten önce yapılan yapıları kapsayacağı henüz netleşmese de, uzmanlar tarafından tahmin edilen tarih 31 Aralık 2022 olarak belirtildi. 

Söz konusu kanun teklifi ilk olarak TBMM komisyonuna sunulurken mecliste ilk etapta memur emekli maaşı, sözleşmeli personele kadro ve EYT yasalarının görüşülmesi beklendiği için kanun teklifinin meclis gündemine gelmesinin uzun sürebileceği belirtildi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından 11 Ekim 2022 tarihinde meclise sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin kabul edilme ihtimalinin daha yüksek olacağı belirtiliyor. Kulislerde seçim öncesi yeni ve son bir imar barışı çıkartılabileceği ifade ediliyor.

00-195.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.