Çevre ve Şehircilik Bakanı açıkladı! Evini yenilemek isteyene 200 bin TL kredi, kira yardımı ve daha fazlası

Çevre ve Şehircilik Bakanı açıkladı! Evini yenilemek isteyene 200 bin TL kredi, kira yardımı ve daha fazlası

Bakan Murat Kurum açıkladı! Evini dönüştürmek isteyene 200 bin Lira Kredi Fırsatı..! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yaptıkları ortak çalışmalarla kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak için kredi limitleri artırılacağını duyurdu. Daha önce125 bin TL olarak verilen kredi limitlerini 200 bin TL olarak yeni üst limitine çıkardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yaptıkları ortak çalışmalarla kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak için kredi limitleri artırılacağını duyurdu. Daha önce125 bin TL olarak verilen kredi limitlerini 200 bin TL olarak yeni üst limitine çıkardı. Kentsel dönüşüm projesine katılmak isteyenler bu kredi fırsatından yararlanacak. Kentsel dönüşüm projesinde kullanılacak olan bu kredilere uzun vade ve faiz oranlarında minimum seviyede olacak.

Ülke genelinde 6.7 milyon risk altında yapıların yenilenmesi için çalışmalar devam etmekte.

Kredi Üst Limiti Artırılıyor

Türkiye'nin deprem bölgesi olmasından dolayı kentsel dönüşüm projelerine daha fazla enerji harcayacaklarını belirtti. Bakan Kurum,  şöyle devam etti; ‘’ kentsel dönüşüm kapsamında sosyal konut anlayışı ile düşük faizlerle, belki TÜFE’ye endeksli olarak vade seçeneklerini artırarak, dönüşüm sağlayacağız’’ ifadelerine yer verdi.

Riskli bölgeler ve riskli yapıların konumlanan evlerde kentsel dönüşüme ve depreme dayanıklılık projesinin yapılması için kredilerde faiz desteği verileceğini belirtti. Kentsel dönüşüm projesinin kredi üst limiti 125 bin TL olan kredinin 2021 yılı ile 200 bin TL’ye çıkartıldığını söyleyen Kurum ‘’ bu zamanda 200-250 bin TL ye hemen hemen bir yapılabiliyor. Bundan dolayı uygun şartlar altında kredi imkanı yarattık. Hazine ve Maliye Bakanı ile yapacağımız görüşmelerde onu çıkaracağız’’ açıklamalarında bulundu. Çevreve Şehircilik bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlıklarının bazı bankalarla yaptıkları sözleşmeler ile kentsel dönüşüm için kredi alacak kişilere %4 faiz desteği sağlayacaklarını ve 120 aya kadar taksit imkanı olacağını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, ülke genelinde devam eden çalışmalarla ilgili  bilgileri açıkladı . Kentsel dönüşümü projesinde mülk sahibi olan vatandaşlara kira yardımı, faiz yardımı, harç ve vergi gibi konularda yardım yapıldığını belirten Bakan Kurum ‘’ bu süreçte özelliklede ada bazlı yapılaşmaları ve yatay mimarileri esas alan projeleri hibe bazlı desteklerimizle, kredilerde sağladığımız faiz indirimleri ile, alt yapı yatırımlarında, yeri gelince projeleri bizzat kendim hazırlayarak, uzun vadeli ödeme planları sağlayarak ve belediyelerin borçlarını ertelemeler yaparak onların yanında oluyoruz. Yurt genelinde kira yardımı olarak toplamda 4 milyar 370 milyon lira ödedik. Ayrıca hak sahibi olan kişilere 145 milyon lira kredi faiz yardımı sunduk. Bir çok yerden alınan vergi ve harç tutarlarından da muaf olmalarını sağladık. Toplam da 15.5 milyar TL kaynak kullandık’’ ifadelerinde bulundu.

Çevre ve Şehircilik bakanın açıklaması ile milyonlarca kişinin kentsel dönüşüm projesinde kredi kullanmak isteyen birçok kişinin istediği fakat fırsat bulamadığı bu kredi de eklenmiş bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.