Dev Banka Resmen Duyurdu: Büyük Fırsat Başladı, Faizler Aşağı İndirildi!

Dev Banka Resmen Duyurdu: Büyük Fırsat Başladı, Faizler Aşağı İndirildi!

Kredi çekmek isteyen yüzbinlerce kişiye müjdeli haber geldi! Türkiye Emlak Katılım Bankası duyurdu! Bankada hesabı olan müşteriler düşük faizli kredi kampanyasından faydalanabilecekler. Bankadan yapılan açıklamada can ve mal güveniliğini tehdit eden evlerin yenilenmesi için faizlerin düşürüldüğüne değinildi. İşte detaylar...

Türkiye Emlak Katılım Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre can ve mal güvenliğini tehdit eden konutların, yenilenip tekrar yapılmasına olanak sağlayan kredi kampanyası başladı. Söz konusu bu konutların yeniden yapılması ve uygun olanların da güçlendirilmesine yönelik harekete geçildi. 4 farklı iş modeli tasarlanarak konuya çözüm getirildi. Konut yapımı için en fazla 200 bin TL, güçlendirme için en fazla ise 80 bin TL olmak üzere 120 ay vadeli kredi çekme devri başladı.

x-565-424-ev-sahipleri-icin-kentsel-donusum-rehberi.png

Depreme Karşı Destek Türkiye Emlak Katılım Bankası’ndan

Türkiye Emlak Katılım Bankası, yüz binlerce kişiye kredi kampanyasını duyurdu. Kentsel dönüşüm ve riskli yapıları depreme karşı dayanıklı hale getirmek ya da yeniden yapmak için kredi dönemi başladı. Emlak Katılım Bankası Türkiye’nin deprem kuşağında olmasından dolayı riskli yapıların acilen kentsel dönüşüme girmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Müteahhitler ile yaşanabilecek muhtemel anlaşmazlıkların önüne geçilmesi için başlatılan bu harekette eski binalar ortadan kalkacak. Vatandaşlar konutlarını yenilemek ya da yeniden yaparak depreme dayanıklı hale getirmek için Türkiye Emlak Katılım Bankası’ndan kredi çekebilecekler.

12529.jpg

4 Farklı İş Modeli Uygulanacak!

Söz konusu konut projesi için 4 farklı iş modeli uygulanacak:

  1. Yerinde Birebir Dönüşüm (Emsal Artış Olmayan)
  2. Yerinde Dönüşüm (Emsal Artışı Olan)
  3. Alansal Dönüşüm
  4. Güçlendirme

Her iş modelinde kat maliklerine 120 aya kadar finansman kullandırılacak. Böylelikle eski ve dayanıksız evlerin yerine; modern, kullanışlı ve depreme dayanıklı binalar yapılacak. Türkiye Emlak Katılım Bankası’ndan yapılan açıklamada ise iş modellerine ilişkin şu bilgilendirmeler yapıldı:

  • Güçlendirme Modeli: Bu model genellikle riskli yapılara uygulanır. Mevcut binanın yıkılmadan güçlendirilmesine ve daha dayanıklı hale gelmesi sağlanır.
  • Yerinde Birebir Dönüşüm Modeli (Emsal Artış Olmayan): Riskli yapılar için uygulanır. İlave emsal artışı olmadan mevcut binanın yeniden yıkılıp, inşaa edilmesidir. Proje yapım maliyeti kat maliklerince finanse edilir.
  • Yerinde Birebir Dönüşüm Modeli (Emsal Artış Olan): Riskli yapılara uygulanır ve ilave emsal artışı olan binalarda mevcut binanın yıkılması, emsal artışı ile yeniden inşa edilmesidir. Proje yapım maliyetinin bir kısmı kat malikleri tarafından üstlenilir. Kalan maliyet ise müteahhit tarafından finanse edilir.
  • Alansal Dönüşüm: Riskli alanlara uygulanan bir dönüşüm modelidir. Kat malikleri ile müteahhidin anlaşma türüne göre finansman belirlenir.

Uygulanan şartlar ise şu şekilde olacak:

  • Güçlendirme ve Emsal Artış Olmayan Yerinde Birebir Dönüşüm modellerinde toplam maliyet kat malikleri tarafından finanse edilir. Yapılan tüm bu ödemeler, peşinatlar ve Emlak Katılım tarafından kullandırılan finansmanlar müteahhidin Emlak Katılım’a rehinli bloke hesabına toplanır. Emlak Katılım tarafından ilerlemeye bağlı hak ediş usulü serbest bırakılır.
  • Emlak Katılım Bankası’nın kullandırdığı kentsel dönüşüm finansmanlarında azami 200 bin TL ve güçlendirme için azami 80 bin TL kredilendirme yapılmaktadır. Uygulanacak olan vade süresi 120 aydır ve yıllık kâr payı oranı üzerinden 400 baz puan devlet desteğinden faydalanılabilmektedir.

İlginizi çekebilir...

Altın Yatırımcılarına Müjde: Gram Altın 600 TL Olabilir!

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.