Kiracı ve Konut sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Konut kira zam sınırı kaldırıldı..

Kiracı ve Konut sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Konut kira zam sınırı kaldırıldı..

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu. Nebati, "Yüzde 25 kira artışı temmuzda bitecek" dedi.

Nutuk.com.tr haber sitesinde yer alan habere göre, Fiyatların zirve yaptığı 2022 yılında yeni bir kira tasarısı yürürlüğe girmiş ve kiracıya yapılacak yıllık zam en fazla yüzde 25 olarak belirlenmişti. Tasarı kiracıları sevindirirken, TÜİK enflasyonunun bile yüzde 64 olarak açıklandığı Türkiye'de ev sahiplerini isyan ettirmişti. 

'YÜZDE 25 KİRA ARTIŞI TEMMUZDA SONA ERECEK'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, olağanüstü bir dönemde olağanüstü bir düzenleme olarak nitelediği kira artışlarının yüzde 25 ile sınırlanması uygulamasının da Temmuz ayında süresi bitince yenilenmeyeceğini, kira artışlarının kiracı ve ev sahipleri arasında kararlaştırılacağını kaydetti.

EYT için işverene verilecek kredi desteğinin ayrıntılarını paylaştı. Nebati, "36 aya kadar vadesi, 6 ay ödemesiz dönemi olacak. Faiz oranları da düşük. Bankalar ve katılım finans kurumları da iştirak edecek" diye konuştu.

Konuşmasında, ücret artışları ve EYT düzenlemesinin seçime yönelik adımlar olmadığını savunan Nebati, "Bu kararların, seçime yönelik değil, tersine kazanımların vatandaşla paylaşıldığı bir dönem olarak değerlendirilmesi lazım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.