Kiracılara Müjde: 1200 TL Kira Yardımı Yapılacak! Devlet 2 Bin 250 TL Taşınma Desteği Veriyor! Kimler Başvurabilir? E-Devlet Üzerinden Kira Yardımına Nasıl Başvurulur?

Kiracılara Müjde: 1200 TL Kira Yardımı Yapılacak! Devlet 2 Bin 250 TL Taşınma Desteği Veriyor! Kimler Başvurabilir? E-Devlet Üzerinden Kira Yardımına Nasıl Başvurulur?

Pandemi sürecinde ekonomik olarak en büyük sıkıntı yaşayanlardan biri de kira ödeyen vatandaşlar oldu. Devlet ise vatandaşa destek olmak için birçok destek programı açıkladı. Son olarak kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiraya çıkan vatandaşlara verilen kira yardımıyla ilgili düzenleme yapıldı. Kira yardımları 1200 TL olurken, taşınma masraflarının karşılanması için bir kereye mahsus olmak üzere 2 bin 250 TL verilecek. Peki, kimler kira ve taşınma desteğinden yararlanabilec

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok kişi maddi anlamda zor günler geçiriyor. Bunların arasında en büyük sıkıntıyı çekenlerden biri ise kira ödeyen vatandaşlar. Geçim sıkıntılarının yanında bir de kira ödemeye çalışan vatandaşlar, devlet desteklerini yakından takip ediyor. Devlet tarafından ise vatandaşa rahat bir nefes aldırabilmek için her geçen gün yeni bir destek paketi açıklanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında evlerinden çıkıp kiracı olan vatandaşlara kira desteği veriliyordu. Pandemi sürecinde ise bu destekler yeniden düzenlendi. Devlet tarafından kira yardımı olarak 1200 TL verilecek. Bunun yanı sıra taşınma masraflarının karşılanması için ise bir kereye mahsus olacak şekilde 2 bin 250 TL ödeme yapılacak. Bu ödemeler Türkiye’de yalnızca İstanbul, Ankara ve İzmir için geçerli. 

Taşınma Desteğini Almayı Unutmayın!

Ev taşıyan vatandaşlar için kiralarının yanı sıra taşınma masrafları da olukça fazla geliyor. Bu nedenle kentsel dönüşüm kapsamında kiraya çıkanlar için kira desteğinin yanında taşınma masrafı ödemeleri de yapılıyor. Taşınma masraflarının tutarı ise ikametin olduğu ile göre değişiklik gösteriyor. Ödemeler 425 TL’den başlıyor. En pahalı iller olan İstanbul, Ankara ve İzmir için ise bu ödemeler 2 bin 250 TL’ye kadar çıkabiliyor. Ayrıca taşınma desteğinin alınabilmesi için bazı koşullar da bulunmakta. Bunlardan en önemlisi kentsel dönüşümde yıkılacak olan evin riskli yapı olarak görülmesi.

Başvurular Nasıl Yapılıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlanan desteğe başvurmak için binanın yıkımının yapıldığı tarihten itibaren üç ay içerisinde belediyeye giderek işlemler başlatılmalıdır. Kira yardımlarının alınabilmesi için yıkılacak yapının riskli yapı kapsamında belirlenmesi gerekiyor. Binanın risk raporunun alınmasının ardından yıkım işlemleri başlatılır. Kira yardımı ise yıkım işlemlerinin başlamasıyla birlikte ödenmeye başlar.

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı alan kişilere 18 ay boyunca ödeme yapılıyor. Bakanlığın belirlemiş olduğu riskli ve rezerv yapı alanlarında bulunan binalardan biri olması halinde ise bu ödemeler 36 ay sürebiliyor. Kira desteğinden yararlanabilmek için binadan çıkılmasının ardından 1 yıl içerisinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne başvurulması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.