Konut satışları için yeni dönem! Fiyatlar artmaya devam ediyor!

Konut satışları için yeni dönem! Fiyatlar artmaya devam ediyor!

Konut satışları ne kadar azaldı? Yeniden konut kredisi faiz oranları düşüş gösterir mi? Merak edilen tüm detaylar haberimizde!

Pandemi sürecinin bir döneminde konut ve araç satışlarında büyük oranda gelişme görülmüştü. Devletin faiz oranlarını düşürmesi bu durumu tetiklemişti. Tekrarda konut kredisi faiz oranlarının artmasıyla beraber ise ciddi bir düşüş gözlenmişti. Sahibinden.com Ekim ayı emlak endeksi verilerini paylaştı. Bu endeksin sonuçlarına göre satışlar bir hayli düşük gösterirken konut fiyatları da bunun aksine yükselişe geçmiş durumda görünüyor. Peki, hangi illerde fiyatlar yükseldi? Konut satışları ne kadar azaldı? Yeniden konut kredisi faiz oranları düşüş gösterir mi? Merak edilen tüm detaylar haberimizde!

Sahibinden.com Ekim ayı emlak endeksi detayları

Sahibinden.com bilinen en büyük konut ve araç satış sitesidir. Ev almak, konut kiralamak, araç alıp satmak isteyen vatandaşların geneli bu platformdaki ilanları değerlendiriyor. Aylık olarak site tarafından satış oranları, rekabet detayları listeleniyor. EKİM ayı için yapılan inceleme ise açıklandı. Sahibinden.com ekim ayı emlak endeksine göre;

  • Üç büyük şehirde konut fiyatlarında büyük yükseliş gözlendi
  • Tek bir konutun ortalama olarak el değiştirme süresi 48 günden uzun hale geld.
  • Konut satışı ilanlarının kapanması daha uzun hale geldi
  • Samsun, Muğla, Kırklareli, Antalya ve İzmir illerinin belirli ilçelerinde konut fiyatlar diğer illere nazaran daha fazla değer kazandı.

İstanbul konut fiyatları ve satışları

 İstanbul konut fiyatları ve satışları de bu süreçte değişkenlik gösterenler arasında yer alıyor. İl geneline bakılacak olursa en çok talep gören kesimin Adalar olması dikkat çekiyor. Adalar hem merkeze yakın olduğu için hem de doğa içerisinde olduğu için en çok tercih edilen ilçe oluyor. Ayrıda Adalar son bir yıla bakılınca İstanbul’da konutların en çok değer kazandığı ilçe olarak listelendi. Çünkü son bir yılda %77 artış gösterdi.

Ankara konut fiyatları ve satışları

Ankara konut fiyatları da büyük ölçüde değişkenlik gösterdi. Nitekim Ankara ilinin en çok değer kazanan ilçesi ise Gölbaşı olarak listelendi. Ekim ayı verilerine bakılınca önceki aya nazaran Gölbaşı konutlarının %2,6 oranında yükseliş gösterip değer kazandığı görülüyor.

İzmir konut fiyatları ve satışları

İzmir konut fiyatları açısından en çok değer kazanan il ise Ekim ayı verilerine göre Foça oldu. Ege kıyısının en güzel kesiminde yer alan Foça hem doğal güzellikleri hem de konut kalitesi açısından alıcılar tarafından en çok tercih edilen yer oldu. Sahibinden.com Ekim ayı verilerine göre ise İzmir’de konut el değiştirme süresi 52 güne kadar uzadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.