Milyonlarca Ev Sahibine Müjdeli Haber! Herkes 7 Bin Liralık Para İadesi Alacak

Milyonlarca Ev Sahibine Müjdeli Haber! Herkes 7 Bin Liralık Para İadesi Alacak

Tek evi olanlar için müjde geldi. Devletten geriye dönük 7 bin Türk lirası para iadesi alabilirsiniz! Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren o emsal karar açıklandı. Tek evi olan vatandaşlar vergi öder mi? Ayrıntılar haberimizde.

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren o emsal karar açıklandı. Tek evi olan vatandaşlar vergi öder mi? Tek evi olan vatandaşlar için KDK tarafından emsal niteliğinde bir karar geldi. Vatandaşlar geri dönük 5 senelik para iadesi alabilecek!

Türkiye Cumhuriyeti kanunları gereği konut sahibi olan her vatandaş düzenli olarak emlak vergisi ödemekte. Tek evi olan ve özel duruma sahip bazı vatandaşlar da bu vergiden muaf tutulmakta. KDK tarafından açıklanan emsal karara göre tek evi olan ve vergi muafiyeti taşıyan vatandaşların yüzlerini güldürecek karar geldi. Emlak vergisi muafiyeti taşıdığı halde emlak vergisi ödeyen vatandaşlar son beş yıla dönük paralarını iade alabilecekler.

Her yıl birçok vatandaşımız emlak vergisi muafiyeti hakkını bilmediği için ödeme yapıyor. Bu hakkı bilmeden ödeme yapan binlerce vatandaşımızın mağduriyetlerini gidermek için KDK kararı emsal niteliğinde geldi. Mağdur vatandaşlar geriye dönük beş senelik paralarını iade isteyebilecekler. Belediyeler tarafından da bu tutarlar vatandaşların hesaplarına yatırılacak.

EMSAL KARAR VERİLDİ!

Emsal niteliğinde karar Antalya Konyaaltı Belediyesinde yaşandı. Emekli babasının vefatı üzerine ikamet ettiği tek evi için vergi borcu yoktur belgesi almaya giden vatandaş 7 bin 171 liralık vergi borcuyla karşılaştı.

Vatandaşlar olay üzerine babasını emekli olduğunu belirterek para iadesi talep etti. Fakat belediye emlak vergisi bildirimi yapılmadığını gerekçe göstererek talebi reddetti. KDK’ya taşınan dava sonucunda emsal karar verildi. Belediye tarafından istenilen 7 bin liranın iadesine karar verildi. Böylece vatandaşlarımızın emlak vergisi para idesi hakkında ellerinde örnek bir karar daha oldu.

VERGİ PARASI İADESİ NASIL ALINIR?

Mağdur olan vatandaşlar emlak vergilerini yatırdıkları ilgili belediyeye direkt olarak başvuru yapmalı. Para iadesini almak için vatandaşlarımızın emlak vergisi para iade dilekçesi yazmaları gerekli. Bu dilekçeler ilgili kuruma iletildikten sonra vatandaşlarımızın işlemleri anında başlatılıyor. Vatandaşlara elden ya da verdikleri hesap numarasına da son beş yıla ait paraları yatırılıyor.

KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZ?

Kanunlar gereği konut sahibi olan her vatandaşın düzenli olarak her yıl emlak vergisi vermesi gerekir. Ev, işyeri, dükkân, apartman gibi taşınmazlar için verilen bu vergi yılda bir kez ya da iki taksit şeklinde ödenir. Türkiye Kanunları kapsamında belirtilen koşulları sağlayan vatandaşlarımıza da emlak vergisi muafiyet hakkı tanınır.

Bu haktan yararlanmak için ilk koşul bireyin tek evi olması ve taşınmazın brüt ölçümünün 200 metrekareyi geçmemesidir. Bu koşulları sağlayan;

  • SGK üzerinden emekli vatandaşlar
  • Dul, Yetim ve Ölüm aylığından başka geliri bulunmayan emekli vatandaşlar
  • Şehit dul ve yakınları
  • Gaziler
  • İşsiz olan vatandaşlar
  • Ev hanımları emlak vergisinden muaf tutulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.