Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank'ın Taşıt ve Konut Kredisinde Yeni Rakipleri Bankaları Çok Üzecek..

Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank'ın Taşıt ve Konut Kredisinde Yeni Rakipleri Bankaları Çok Üzecek..

Kamu bankaları ve özel bankalar vatandaşlar için her dönem farklı faiz oranları ile konut ve taşıt kredileri düzenlemeye devam ediyorlar. Ancak pandemi döneminde normalleşmeye gidilmesi ve kredi faizlerinin tekrar yükselmesi ile vatandaşlar farklı kredi alternatifleri araştırmaya başladılar. İşte vatandaşlara can suyu, bankalara rakip olacak taşıt ve konut sahibi olma yöntemleri...

Eminevim Sayesinde Elbirliği ile Konut Sahibi Olun

Bankaların konut kredilerinin yanı sıra Eminevim gibi sistemler son dönemlerde oldukça popüler hale gelmiştir. Eminevim, Türkiye ve Dünya’da bir ilki gerçekleştiren sistemdir. Vatandaşlara faiz ödemeden bütçeye göre dilediği gayrimenkulü alabilmesini sağlamaktadır. Sistemin özünde ise imece usulü yardımlaşma vardır. Eminevim’de kullanılan bu sistem elbirliği sistemidir. Eminevim sisteminde temelde 3, toplamda 6 adet ev sahibi olma programı vardır.

Konut Alımında Çekiliş Sistemi Nedir?

Eminevim’de kullanılan elbirliği sistemi, vatandaşların çekiliş ile ev sahibi olmasını sağlamaktadır. Söz konusu çekiliş ise halk arasındaki ‘altın günü’ne benzer bir sistemdir. Ev almak isteyen kişiler arasında (40, 60, 80, 100 veya 120 kişilik) gruplar oluşturulur. Gruplarda bulunan vatandaşların ödedikleri taksitler ile her ay bir konut bedeli biriktirilir. Noter huzurunda yapılan kura sistemi ile her ay bir üyeye konut teslimatı gerçekleştirilir.

Toparlayacak olursak; her ay gruplardaki kişi sayısı kadar taksit yatırma işlemi yapılır. Böylelikle her ay bir üye konut sahibi olur. Üye sayısı ile taksit miktarı aynıdır. Örneğin 120 kişilik bir grupta toplam 120 ay taksit ödemesi yapılır. Böylelikle 120 kişi ev sahibi olur.

Sadece Konut Değil Taşıt Sahibi Olmak da Mümkün!

Eminevim kuruluşu sadece konut değil, taşıt alımı için de oldukça uygun bir sisteme sahiptir. Aynı mantıkta ilerleyen bu sistemde vatandaşlar yine belirli gruplar halinde araç satın alabilmektedir. Eminoto olarak bilinen bu sistemde yine vatandaşlar gruplara ayrılır. 20 ay ve 40 ay vade ile araç satın alımı sağlanmaktadır. Yine 20 ay ya da 40 ay boyunca taksit ödemek isteyen vatandaşlar gruplara ayrılır. Her ay verilen taksit ödemeleri ile bir vatandaş araç sahibi olur. Yine noter huzurunda yapılan çekiliş ile belirlenen kişiler araç sahibi olur. Araç satın alma sisteminde her aday belirli bir miktar peşinat ödemek zorundadır. Peşinat miktarı ise vade sürelerine göre gruplandırılan vatandaşlar tarafından eşit olarak belirlenmektedir.

Bu sistemde sadece Eminevim değil, Birevim gibi kuruluşlar da bulunmaktadır. Uygulanan sistem ise birbirine oldukça benzerdir.

İlginizi çekebilir...

Turkcell, Vodafone, Türk Telekom Faturalı Hat sahiplerine Müjde! Faturalı Hat Üzerinden Kredi Çekebilirsiniz...

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.