Ziraat Bankası Çılgın Kredi Paketi Kampanyasını Başlattı! 60 Ay Vade ve Faizsiz Kredi Dönemi Başladı

Ziraat Bankası Çılgın Kredi Paketi Kampanyasını Başlattı! 60 Ay Vade ve Faizsiz Kredi Dönemi Başladı

Ziraat Bankası kamu bankası olarak tüm vatandaşları ilgilendiren bir bilgilendirme yaptı! Yapılan bilgilendirme açıklamasında banka, kredi sektöründe yeni bir adım atıyor. Oldukça yoğun ilgi gören bu kredi paketi, pandemi döneminde dikkat çeken krediler arasında yer alıyor.

Yeni Bir Adım Atılıyor!

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre yeni bir kredi adımı atılıyor. Bankanın yaptığı açıklamada yeni adıma oldukça yüksek bir ilgi var. Pandemi sürecindeki maddi olarak yaşanan zorlu durumlara dikkat çeken Ziraat Bankası, kredi paketine beklenenden tam 3 kat daha fazla ilgi aldı. Bu ilgi ile birlikte Ziraat Bankası tarafından 60 ay vade ile 600 milyon dolar eurobond tamamlanmış oldu.

Ziraat Bankası Finansal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı ise konuya yönelik açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada ise ülke genelince yaşanan Kovid-19 pandemisinin etkisi ile eurobond taleplerinin 3 katını geçtiğini, bunun da halkın ülke ekonomisine olan güvenini gösterdiğini belirtti.

Eurobond’dan Kazanılan Kaynaklar Vatandaşlara Verilecek

Ziraat Bankası’nın Finansal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı söz konusu yetkilendirmelerin BNP Paribas, JP Morgan, Mizuha Bank, HSBC, ICBC ve Citibank’ta bulunduğunu açılkladı. Söz konusu eurobond ihracı ise yüzde 5.5 faiz oranı ile gerçekleşti. Yüzde 5.375 kupon oranı ile gerçekleştirilen eurobond ihracının ülkemiz sermayesinde tamamı devletin sürdürülebilir finansal bir kurum ile tamamlandığını belirttiler. Dünya çapındaki piyasalarda gelişme aşamasındaki ülkelerin büyük endeks içerisinde yer alacağına da değinildi. Sürdürülebilir eurobond sayesinde kazanılan kaynakların ise çeşitli yollarla vatandaşlara verileceği söylendi.

shutterstock-para-16-9-1588335878-880x495.jpg

60 Ay Vadeye Faizsiz Kredi

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamalarda faizsiz kredi verileceği de duyuruldu. Pandemi sürecinde halka destek olmak adına yeni bir adım daha atıldı. Bu adım için talep ise beklenenin 3 katından daha fazla oldu. Ziraat Bankası tarafından verilecek olan bu kredide tam 60 ay vade sağlanacak. 600 milyon dolar tutarına kadar arttırılabilecek eurobond ihracının tamamlandığı da ifade edildi.

İlginizi çekebilir...

Borcu Olanlar İçin Son Gün 31 Mart! Elinizi Çabuk Tutun

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.