Gecikme Cezaları Siliniyor! Borcu Olanlar İçin Son Gün 31 Mart!

Gecikme Cezaları Siliniyor! Borcu Olanlar İçin Son Gün 31 Mart!

Borcu olan milyonlarca vatandaş için müjdeli haber geldi. Sigortalı olarak çalışma hayatına devam edemeyen, anne, baba ya da eşinden sağlık hizmetini alamayan vatandaşlar zorunlu olarak genel sağlık sigortası kapsamında GSS dikkate alınıyor. 2021 tarihi itibariyle başlatılan bu prim borçlarından kurtulmak isteyen vatandaşlar için ise fırsatlar hız kesmeden devam ediyor.

Son Başvuru Tarihi 31 Mart

Bu zorlu günlerde kimse gelir testine girmiyor. Bu süreçlerde de prim borçlarının yapılandırma süreci 1 Şubat tarihinde sona ermiş olsa dahi, GSS prim borçlarından kurtulmak isteyenler için fırsatlar devam ediyor. Yükümlülüğün başladığı tarihten itibaren o ayı takiben kişilerin gelir testine girmesi gerekiyor. Eğer bu süre içerisinde gelir testine girilmezse ya da bugüne kadar tekrar gelir testine girmezlerse yapılandırma kanunlarında yeni bir hak tanımlandı. Bu kişiler için 31 Mart 2021 tarihine kadar hız kesmeden GSS primleri, gelir testinden gelen sonuçlara göre güncellenecek.

Neden Gelir Testi Kontrolleri Yapılıyor?

Vatandaşlar E-devlet şifresi ile birlikte GSS prim borçları olup olmadığını maliye interaktif vergi dairesi aracılığıyla öğrenebilecekler. Ödemeler ise yine aynı sistem üzerinden yapılacak. Ödeme gücü bulunmayan vatandaşlar gelir testine girdikleri süre boyunca yükümlülüklerinden kurtulabilecekler. Gelir testinde ise hane içerisinde yaşamlarına devam eden kişi başına düşen miktarın, asgari ücretin üçte birinin altındaysa prim ödemesi yapmayacaklar.

Ödeme Yapanların Gecikme Cezaları Silinecek

Borcu bulunan vatandaşlar 30 Nisan 2021 tarihine kadar prim borçları üzerinde ana paralarını peşin ya da taksitler halinde ödemeye devam edecekler. Bu tarihe kadar ödeme  yapmaya devam eden vatandaşlar ise borçlarının gecikme cezaları ile birlikte gecikme zamlarının tamamı da silinmiş olacak. Ödemeler eğer parça parça olarak yapılacaksa tüm ana paranın 30 Nisan tarihine kadar ödenmesi gerekecek.

İlginizi çekebilir...

Altın alacaklar, Altın borcu olanlar dikkat!

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.