Balinalar Karlarını Realize Etmeye Hazırlanıyor: Bitcoin (BTC) Düşüşecek mi Yükseliş Sürecek mi?

Balinalar Karlarını Realize Etmeye Hazırlanıyor: Bitcoin (BTC) Düşüşecek mi Yükseliş Sürecek mi?

Bitcoin, geçen Perşembe günü 25.270 dolara yükseldi ve yıllık en yüksek fiyatı belirledi. Bu son ralli, Ocak 2023'teki ilk rallinin ardından belirlenen yerel düşük seviye olan 21.376 dolardan yüzde 18,25'lik bir artışı yansıtıyor. Bitcoin fiyatındaki artışın arkasında yükselen dolar değeri ve düşen enflasyon olduğu düşünülüyor.

Bitcoin, geçen Perşembe günü 25.270 dolara yükseldi ve yıllık en yüksek fiyatı belirledi. Bu son ralli, Ocak 2023'teki ilk rallinin ardından belirlenen yerel düşük seviye olan 21.376 dolardan yüzde 18,25'lik bir artışı yansıtıyor. Bitcoin fiyatındaki artışın arkasında yükselen dolar değeri ve düşen enflasyon olduğu düşünülüyor. Ayrıca, anonim büyük cüzdanlardan 1.6 milyar dolarlık USDC girişi de piyasadaki fiyat artışının arkasında olabilir.

Teknik açıdan, Bitcoin dalgalanması, Bitcoin'in haftalık "death cross'a" çarpmasından birkaç gün sonra meydana geldi. Ancak, son yıllarda death cross'u kısa vadeli ortalamanın üzerinde getiriler izlediği için aşağı yönlü harekete işaret etmiyor gibi görünüyor.

Önemli Bitcoin tahmini: 69.198 doları geçecek mi?

Emerging Assets Group'ta araştırma direktörü ve Goldman Sachs ve Morgan Stanley'de eski analist olan William Noble, Bitcoin'in 56.000 dolar bölgesine doğru yönelebileceğini tahmin ediyor. Analist, Bitcoin'in 2020'nin sonlarında 20.000 dolardan 40.000 dolara çıkacağını doğru bir şekilde tahmin etmişti. Bir başka kripto para analisti olan Akash Girimath da Bitcoin fiyatının geri dönüşünü duraklatan ve 2023 boğa rallisini yeniden başlatan istikrarlı bir destek seviyesinden temiz bir sıçrama gösterdiğini söylüyor. Ancak, büyük bir satış baskısıyla karşı karşıya kaldı.

Bitcoin fiyatı önemli ölçüde arttı ve analistler farklı tahminlerde bulundu. Ancak, kripto para piyasası genellikle dalgalı ve belirsizdir, bu nedenle gelecekteki fiyat hareketlerini doğru bir şekilde tahmin etmek her zaman zor olabilir.

Bitcoin fiyatı daha fazla zemin kaplamaya hazır

Bitcoin, yükseliş trendinin devam edebileceği iki kritik seviyenin işaret edildiği haftalık grafikte olumlu sinyaller gösteriyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) 50 seviyesinin üzerinde sıçradı ve yükseliş momentumunun potansiyel olarak yenilendiğini gösterdi. Bu durum, 2023 boğa rallisi olarak adlandırılan yüzde 43'lük bir artışın devam ederek Bitcoin fiyatını yükseltebileceği anlamına gelebilir. Ancak, BTC'nin yaklaşık 25.200 dolarlık direncin kesişme noktasını aşması gerekiyor ki MRI göstergesi, bir sonraki durak olarak 43.000 doları öngörüyor.

Üç günlük grafik ise biraz farklı bir görünüm sergiliyor. 2023 boğa rallisi, BTC'yi yüzde 48 artırarak 16.358 dolardan 24.267 dolara çıkardı. Ancak, 25.234 dolarlık bir engel etiketlendikten sonra ivme azaldı. Üç günlük grafikteki MRI göstergesi, 30.700 dolarlık daha elle tutulur bir hedef öngörüyor.

IntoTheBlock'un Global In/Out of the Money (GIOM) modeli, zarardaki yatırımcıların acil direnç kümesinin zayıf olduğunu gösteriyor. Bir sonraki önemli engel, üç günlük grafikte görülen hedeflerle örtüşen 30.766 dolarda geliyor. Analistlere göre, bu alana bir hareket, sahiplerin varlıklarını boşaltmalarına ve yükseliş trendine direnmelerine neden olabilir. Bu nedenle, yerel bir zirve oluşumunun 30.000 dolarda olasılığı yüksek görünüyor.

Düşüş olasılığı da var

Ancak, kısa vadede piyasa katılımcıları, özellikle balinalar, 25.000 dolarlık psikolojik seviyesinin yeniden test edilmesinin ardından kâr elde etmeye başlayabilir. Bu durum, satış baskısına neden olabilir ve BTC'nin düşmesine yol açabilir. Bu eğilim, BTC'yi 16.393 doları test etmeye gönderebilir ve yükseliş tezini geçersiz kılabilir.

Yatırım tavsiyesi değildir. Haber niteliğindedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.