Mustafa Keser "Sahtekârlığa bak, orada kahkahalarla acı acı gülmüş"

Mustafa Keser "Sahtekârlığa bak, orada kahkahalarla acı acı gülmüş"

Mustafa Keser, Onur Akay'a konuştu. Keser, Bülent Ersoy'un kendisi hakkında yaptığı son açıklamalar ve 1 TL'lik tazminat davası ile ilgili soruya yanıt verdi.

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, usta sanatçı Mustafa Keser'le özel bir röportaj yaptı. Röportajda Bülent Ersoy'un konservatuardan atıldığı iddia edildi. Keser, Bülent Ersoy'un bir magazin programında, "Şahitlerle delillerle söylenenleri çürütürüm." sözleri için programın yapımcısı ve magazincilere seslendi. Ayrıca röportajda, elinde Müzeyyen Senar'ın Bülent Ersoy'la ilgili konuştuğu bir video olduğunu söyleyen Keser, "Yayınlayacağım ve görecek o ne olacağını..." dedi. Keser, "Polat Yağcı kardeşimiz. Bunlar olurken o orada, konuşmaları yaptığımız zaman o orada. Kendisine söylediğim her şeyde o orada. Onu çağırsın bu magazinci arkadaşlar. O bunların ne olduğunu söylesin. Mustafa Keser doğru söylüyor der mi, yoksa Bülent Hanım doğru söylüyor mu der? O da onun kendi delikanlılığına kalmış bir şey." ifadelerini kullandı.

Mustafa Keser'in küfürlü videonun tamamını yayınlamasından sonra yine bir magazin programına katılan Bülent Ersoy'un, "Orada acı acı güldüm" sözlerine ise Mustafa Keser, "Buna millet bilmem neresi ile güler. Burada acı acı gülmek diye bir şey mi var Allah aşkına. 2 defa uçağımı kaçırmışım. Çekimlerde stres var. Yine de hem ortalığı sıcaklaştırmak adına, hem de kendimi rahatlatmak için makara yapıyorum. Hatta Polat Yağcı'ya geriye döndüm. Polat bak şimdi ne yapacağım dedim. Bu bir şakadır. Zaten orada kahkahalarla gülüyoruz, zaten görüyorsunuz. Orada anasına ithafen bir küfür yok. Kaldı ki şu sahtekarlığa bak. Orada kahkahalarla acı acı gülmüş." açıklamasını yaptı.

Onur Akay'ın, "Bülent Ersoy'un diğer açıklamalarına nasıl bir cevap verirsiniz?" sorusuna ise Keser, "Yalan, yanlış ve ifrat var orada. Hepsi yalan. Güzel kardeşim orada bir belge gördün mü Allah aşkına?" ifadelerini kullandı.

Bülent Ersoy'un kendisine açtığı 1 TL'lik tazminat davasını da Onur Akay'dan duyduğunu dile getiren Mustafa Keser, "Davadan haberim yok. Şimdi siz söylüyorsunuz ben duydum. Açsın. Beni değersiz kılma meselesi yani. Benim çektiğim bu videonun kaldırılması ile ilgili savcılığa dilekçe vermiş. Reddedildiğine göre, demek ki bana saldırı oldu fikri burada çürüyor zaten. Eğer bir saldırı, herhangi bir ahlaka mugayir bir şey olsaydı hakim niye reddetsin o zaman." dedi.

İşte röportajın bazı çarpıcı bölümleri:

Mustafa Keser ve Onur Akay, Bülent Ersoy'un ortaya koyduğu belgeleri ve açıklamalarını konuşuyor...

BÜLENT ERSOY HiÇ KÜFÜR ETMEDİM DEMİŞTİ!

Onur Akay: 1999 yılında sizin kendi sunduğunuz programı Bülent Ersoy olarak aramıştım ve canlı yayında size Bülent Ersoy şakası yapmıştım.

Mustafa Keser: O olayı hatırlıyorum ama kimin işlettiğini bilmiyordum.

Onur Akay: Bendim bendim. İlk defa size itiraf ediyorum. Şimdi Bülent Hanım size karşı açıklama yaparken ben hiç küfür etmem diyor ama o zaman beni arayıp bayağı küfürlü bir şekilde kızmıştı. 

BÜLENT ERSOY, MÜZEYYEN SENAR'I ALT KADROSUNA PARAYLA MI ALDIRDI?

Onur Akay: Alaeddin Yavaşça ve İnci Çayırlı'nın kendisi ile ilgili açıklamaları ve gazino programlarının kadro afişlerinin gazete ilanları vardı. Hatta bir afişte Müzeyyen Senar'ın alt kadrosunda çalıştığını gösterdi. Mustafa Keser: Görüyor musun hocam dediği kişi benim altımda çalıştı diyecek kadar da saygısız.

Onur Akay: Ben bu konuyu çok araştırdım. O zaman bazı büyük sanatçıların paraya ihtiyacı varmış ve gazino patronları çift yömye vermiş sırf Bülent Ersoy'un alt kadrosunda çıksınlar diye. Bilerek yapılmış yani...

Mustafa Keser: Tabii tabii... Eyvallah senin kadar araştırma durumumuz yok ama bizde birçok şeylere vakıfız yani. 

BÜLENT ERSOY KONSERVATUVARDAN ATILDI MI?

Onur Akay: Siz çektiğiniz videoda Süheyl Hanım demişsiniz. O Süheyla Altmışdört'dür. Hocamız kendisi.

Mustafa Keser: O anda hatırlayamamışım.

Onur Akay: O hoca bize aslını anlatmıştı. Mustafa Hocam, ben Bülent Ersoy'un da kazandığı eski Belediye Konservatuvarı olan şimdiki adıyla İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda 6 sene okudum. Daha sonra da Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Ses Eğitimi Bölümü'nden mezun oldum. Bülent Hanım Belediye Konservatuvarı'nı Coşkun Sabah'la birlikte kazanmış. Süheyla Hoca Bülent Hanım'ın solfejinin iyi olduğunu söylerdi.

Mustafa Keser: Vikipedi'de yazıyor. 2 ay gitmiş ondan sonra da bırakmış.

Onur Akay: Bırakmamış okuldan atmışlar. Ancak konservatuarda 6 ay okuduğunu da büyük nazariyatçı hocamız İsmail Hakkı Özkan anlattı. Hakkı Bey, Bülent Hanım'ın tavırlarından dolayı okuldan atıldığını tüm sınıfımıza anlatmıştı. Yani okulu bırakmamış.

Mustafa Keser: Eyvallah onu da bildiğim iyi oldu. Onu da zikredeceğim. Vikipedi'de devam ediyor. Bir üst cümlede yazıyor 2 ay devam etti sonra ayrıldı. Alt cümlede konservatuvardan mezun olduktan sonra diye başlıyor. Mezun olmamış ki... Gelmiş gitmiş... Hangi mezuniyetten bahsediyorsun? Tamam emek vermiş bir şeyler öğrenmiş ama bunlar hep yarım yamalak. Ben Münir Nurettin Selçuk'a tanbur çalmış adamım, gerçek müzisyenim. Benim tırnağım olabilir misin bilgi olarak? Biz radyoya yetişmiş sanatçı olarak girmişiz.

Mustafa Keser, Bülent Ersoy'la sunduğu "Benzemez Kimse Bize" programının iki bölüm sonra yayından kalkmasının ardından YouTube kanalından bir video yayınlamıştı. Keser, Ersoy için "Seni diva değil, divan yaparlar" demiş ve programın sanatçının kaprisleri yüzünden bittiğini sözlerine eklemişti.

Bülent Ersoy, bir magazin programında Mustafa Keser'in iddialarına tek tek yanıt vermiş ve şu açıklamaları yapmıştı: "Benim için yapılanları hiç umursamasam da eğer gerek görüyorsam haddini aşana cevap veririm. Somut göstergelerle, verilerle masanın üzerine atarım. Şahitlerle delillerle söylenenleri çürütürüm."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.