Su diyeti nasıl yapılır? Su diyetinde ne kadar sıvı tüketilir? Su diyetinde hangi besinler tüketilmelidir?

Su diyeti nasıl yapılır? Su diyetinde ne kadar sıvı tüketilir? Su diyetinde hangi besinler tüketilmelidir?

Kilo vermek isteyen kişilerin ilk hamlesi uygun bir diyet programı belirlemektir. Fazla kilo beraberinde sağlık sorunlarına da neden olmaktadır. Diyet programı mutlaka spor aktiviteleri ile desteklenmek zorundadır. Su, tüm canlılar için en temel yaşam kaynaklarından birisidir.

Kilo vermek isteyen kişilerin ilk hamlesi uygun bir diyet programı belirlemektir. Fazla kilo beraberinde sağlık sorunlarına da neden olmaktadır. Diyet programı mutlaka spor aktiviteleri ile desteklenmek zorundadır. Su, tüm canlılar için en temel yaşam kaynaklarından birisidir. Günlük olarak tüketilmesi gereken su miktarı 2 ila 3 litre arasında değişmektedir. Diyet yapmadan önce vücuttaki yağ, kas ve su oranlarının ölçülmesi faydalı olacaktır.

Su diyeti sıvı tüketimine bağlı bir diyet programıdır. Belirli aralıklarla yapılması tavsiye edilmektedir. Hızlı kilo verilmesini sağlamaktadır. Peki, su diyeti nasıl yapılır? Su diyeti yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır.

Karbonhidrat ve protein alımına devam edilmesi gerekir. Aksi takdirde vücuttaki dengeler değişerek sağlıksız şekilde kilo verilir. Yağdan değil, kastan verilen kilo ilerleyen yaşlarda sağlık sorunlarına neden olabilir. Diyete başlamadan önce kişinin tercihleri ve yaşam şekli dikkate alınarak program belirlenmesi faydalı olacaktır.

Su diyetinde ne kadar sıvı tüketilir?

Su diyetinde kullanılan suyun sıcaklık seviyesi belirleyici olacaktır. Soğuk suyu tüketilmesi gerekmektedir. Böylece böbreklerin daha hızlı şekilde çalışması amaçlanır. Vücut sıcaklığını korumak için daha fazla efor sarf ederek kilo verilmesi sağlanır. Su diyetinde sıvı tüketimi diğer diyet programlarına göre daha önemli konumdadır. Diyetisyenler tarafından su diyetinin en fazla 7 günlük bir süreci kapsaması tavsiye edilmektedir.

Su diyetinde hangi besinler tüketilmelidir?

Son dönemlerin popüler diyet programı aralıklı oruçtan farklı olarak su diyetinde üç ana öğün bulunmaktadır. Ayrıca, ana öğünlere ek olarak ara öğünlerde de meyve tüketilmesi gerekmektedir. Suyun yanı sıra çay ve kahve içilebilir. Asitli ve şekerli içecekler tüketilmez. Su diyetinde besinlerin sıkılmış ve sıvı haline getirilmiş şekilde tüketilmesi gerekir. Sabah öğününde elma suyu içilirken, akşam yemeği yerine bir bardak domates suyu tüketilmelidir.

Kahvaltıda bir tane haşlanmış yumurta yenilebilir. Meyvelerinde ana besin kaynağı olarak kullanıldığı su diyetinde salata yenilmesi gerekmektedir. Beyaz pirinç yerine esmer pirinç kullanılmalıdır. Öğünlerdeki besinlerin oranları düşük seviyede tutulur. Günde 3 litreye yakın su tüketilmesi gerekmektedir. Tüm sıvıların soğuk suyla hazırlanması gerekmektedir. Diyetin en kritik noktası suyun soğukluk derecesi olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.