Aile destek proğramında milyonlarca aileye nakit çocuk yardımı bağlanacak! 1833,45 TL almak için başvurun

Aile destek proğramında milyonlarca aileye nakit çocuk yardımı bağlanacak! 1833,45 TL almak için başvurun

Dar gelirli ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından müjdeli haber! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlar için oluşturulan ‘Aile Destek Programı’na göre dar gelirli olduğu tespit edilen ailelere Bakanlık olarak belli bir ödeme yapılıyor. Açıklandığı andan itibaren birçok sorunun sorulduğu, aile destek programının kimleri kapsayacak...

Açıklandığı andan itibaren birçok sorunun sorulduğu, aile destek programının kimleri kapsayacağı ve aile destek programının kriterlerinin neler olduğu merak edilirken; Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından detaylı bilgilendirme ve sık sorulan sorular ile ilgili bir açıklama yapıldı. İlk ödemelerin Ocak ayında yapılacağı aile destek programı hakkında merak edilen tüm sorular bu haberimizde.

Aile destek programı nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan ‘Aile Destek Programı’ ile ihtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli bir yardım verilmesi hedefleniyor. Dar gelirli ailelere ulaşma hedefi ile oluşturulan bu programda; Haziran 2022-Mayıs 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen dört farklı gelir aralığı olacak. Farklı gelir aralıkları için farklı yardım tutarları hesaplanacak ve aylık olarak düzenli bir şekilde ailenin hesabına yatırılacak.

Aile Destek Programı başvuruları nasıl yapılacak?

Dar gelirli ailelerin hedeflendiği ‘Aile Destek Programı’ başvuruları; e-Devlet Kapısı üzerinden yapılacak. İnternet üzerinden başvurmak istemeyenler ise ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat edebilecek.

Aile destek programına başvuru şartları nelerdir?

Aile destek programına başvuru yapmak isteyen vatandaşların öncelikle Türk vatandaşı olması gerekmektedir. Türk vatandaşı olmayan, mavi kart sahibi olan, yerleşim adresi yurt dışında olan, 18 yaşından küçük olan ve hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunduğu ailede yaşayanların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Aile destek programında kriterler nelerdir?

Aile destek programına yapılan geçerli başvurular; başvuran hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecektir. Bu haneler arasında 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler ödeme almaya hak kazanacaktır.

Aile destek programında ne kadar ödeme yapılacaktır?

Aile destek programında hak sahibi hanelere verilecek olan destek tutarları, gelir aralığına göre değişen rakamlarda verilecektir. Bunu için öncelikle hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıkları hesaplanacak ve belirlenecek; bu gelir aralıklarına göre tespit edilen tutar haneye ödenecektir.

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı 450 TL ve altı ise aile destek programı kapsamında yapılacak olan ödeme 1.250 TL; gelir aralığı 450 TL- 911,15 TL arasında ise 1.100 TL aylık ödeme; gelir aralığı 911,15 TL─ 1372,30 TL arasında ise aylık ödeme 950 TL; gelir aralığı 1372,30 TL─ 1833,45 TL arasında ise aylık ödeme miktarı 850 TL olarak belirlenmiştir.

Aile destek programı kapsamında yapılacak olan ödemeler en fazla 12 ay süreyle gerçekleştirilecektir. 2023 yılı Haziran ayı son ödeme ayı olup; 2023 Temmuz ayında söz konu destek programı sona erecektir.

Aile destek programı başvurusuna yeniden başvurabilir miyim?

Aile Destek Programı kapsamında başvuran ve başvurusu reddedilen kişilerin sosyoekonomik durumlarının değişmesi durumu söz konusu olursa; destek programı kapsamında yeniden başvuru yapılması mümkündür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.