UEFA'DAN RED KARARI ÇIKTI

UEFA'DAN RED KARARI ÇIKTI

İngilizler Avrupa Şampiyonlar Ligi organizasyonunun final müsabakasının İstanbul'dan alınması için başvuru yapmıştı, UEFA red kararı verdi.

İngilizler Avrupa Şampiyonlar Ligi organizasyonunun final müsabakasının İstanbul'dan alınması için başvuru yapmıştı, UEFA red kararı verdi.

Devler Ligi final maçı öncesinde İngilizler, müsabakanın İngiltere'de oynanması için UEFA ya başvuruda bulunurken ülkede 7 den 70 e herkes İstanbul karşıtı söylemlerde bulundu. İstanbul'da koronavirüs vakalarının yüksek olmasını bahane göstererek yaptıkları başvuruya UEFA 'dan olumsuz yanıt geldi. UEFA Basın Sorumlusu Pedro Pinto, "UEFA'nın finali İstanbul'dan alma planı olmadığını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

"DEV FİNAL WEMBLEY'DE OYNANSIN"

Diğer bir taraftan ise az bir zaman önce İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Clive Efford, "İngiliz taraftarlarımızın Türkiye seyahatine izin vermek, koronavirüs nedeniyle son zamanlarda aldığımız bütün tedbiler ülkemizi alay konusu haline getirecektir. Bu seviyede özellikle yeni varyantların ortaya çıkması ve aşıların onlara karşı etkili olup olmadığı konusunda endişe duyduğumuz için, bu noktada İstanbul'a gitmelerine izin vermek buna değmeyecek büyük bir risk. Eğer devler arenası finalinde iki İngiliz kulübü olursa, final müsabakasının oynanacağı yeri değiştirmek büyük ihtimalle en mantıklı karar olacak. Chelsea de finale yükseldi, final Wembley'de oynansın. 2022 Şampiyonlar Ligi finali ise Türkiye'ye verilsin." ifadelerini kullandı.

"İNGİLTERE DAHA GÜVENLİ"

Nottingham Üniversitesi Halk Sağlığı Uzmanı Keith Neal, "Türkiye, koronavirüs açısından yoğunluğun olduğu bir bölge. Mayıs ayında da böyle olacak. İnsanlar kalabalık uçaklarda gidip gelecek, kalabalık havalimanlarında bulunacak ve kalabalık restoranlarda yemek yiyecek. Bu fazla riskli. Müsabakayı, süreci daha iyi yönlendirebileciğimiz Wembley stadyumuna taşıyın. finalde iki İngiliz kulübü karşılaşacaksa, finalin İngiltere'de oynanması daha güvenli olur." açıklaması yaptı.

KORONAVİRÜS İÇİN ÖZEL PASAPORT OLACAK

Türkiye'deki tam kapanma, 17 Mayıs'ta bitecek. Bu tarihte aynı zamanda İngiliz vatandaşlarına uluslararası seyahatler için izin verilecek. BBC Breakfast'ta konuşan Aşı Bakanı Nadhim Zahawi, "Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, trafik ışığı sistemini hayata geçirdi. Kırmızı listede 40 ülke var. Sarı ve yeşil liste de olacak. Grant Shapps, bu sistemi tam olarak gelecek hafta açıklayacak. Ayrıca, seyahat edecekler için bir koronavirüs pasaportu da olacak. Test sonuçları, aşı durumları bu pasaporta eklenecek." dedi.

UEFA'DAN RESMİ AÇIKLAMA

Bu gelişmeler sonrasında UEFA Medya Sorumlusu Pedro Pinto, sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Pedro Pinto; "Devler Ligi final müsabakasının Birleşik Krallık'ta olma olasalığı  hakkında ada basınında söylentiler görüyorum. UEFA'nın Final müsabakasını İstanbul'dan alma gibi bir niyetinin olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.