Facebook'ta beğeniler nasıl artırılır? 7 Adım da Facebook beğeni artırma

Facebook'ta beğeniler nasıl artırılır? 7 Adım da Facebook beğeni artırma

Aylık 2,2 milyar aktif kullanıcısı olan Facebook, hedef pazarlarının çoğu bu platformda faaliyet gösterdiğinden işletme sahipleri için sıcak noktadır. Bir Facebook işletme sayfası oluşturmak ve tek başına içerik yayınlamak, potansiyel müşteri yaratma veya Facebook sayfası beğenilerini artırma konusunda istediğiniz sonuçları getirmeyecektir.

Aylık 2,2 milyar aktif kullanıcısı olan Facebook, hedef pazarlarının çoğu bu platformda faaliyet gösterdiğinden işletme sahipleri için sıcak noktadır. Bir Facebook işletme sayfası oluşturmak ve tek başına içerik yayınlamak, potansiyel müşteri yaratma veya Facebook sayfası beğenilerini artırma konusunda istediğiniz sonuçları getirmeyecektir. Facebook hedeflerinize ulaşmak için bazı ipuçlarını takip etmeniz gerekiyor. Nasıl? Bu blogda tartışacağız 

İçerik hala Kral

Facebook'ta beğenileri nasıl artıracağınızı öğrenmek istiyorsanız, en kolay yanıt benzersiz, heyecan verici ve taze içerik oluşturmaktır. İçeriğiniz yalnızca ilgi çekici olmakla kalmaz, aynı zamanda paylaşılabilir olduğundan da emin olun.

Sayfanızı zaten beğenen kişileri dahil edin ve gönderilerinizi kendi arkadaşlarına göstermek için yardımlarını isteyin. Yüksek paylaşım oranlarına sahip oldukları için ilgi çekici Sınavlar ve haber makaleleri oluşturun.

Bazen günle ilgili basit bir soru, aradığınız etkileşimi elde etmenize yardımcı olabilir.

0wpamdqayggvo2wk.png

Facebook'ta yayınlamak için en iyi zaman

Bu çok önemlidir, çünkü bir Facebook gönderisine zaman, para ve yaratıcılık harcadıktan sonra, istediğiniz trafiği alamazsanız, tüm çabalar boşa gidecektir. Maksimum erişim ve etkileşim için Facebook'ta paylaşımda bulunmanın en iyi zamanını anlamak daha iyidir.

Araştırmaya göre Pazar, Perşembe, Cuma ve Cumartesi sabah 9'da ve 13:00 ile 15:00 arasında yüksek katılım oranlarına sahiptir.

Facebook gönderilerinizi en fazla etkileşimin sağlanacağı zamanlarda planlamak için iyi bir sosyal medya otomasyon aracı kullanın ve gönderi programınızı tutarlı tutmayı unutmayın. Bu, Facebook'ta beğenileri artırmak için başka bir taktik

kısa tutmak

İşte Facebook'ta beğenileri artırmak için başka bir numara. Büyük katılım sağlayan gönderilerin sırrı, özlü olmalarıdır. Facebook, sosyal medyadaki büyük metin bloklarından kaçınarak gönderilerinizi kısa tutmanızı önerir.

Uzun yazıları okumak hiçbir kullanıcı tarafından istenmez. Bu nedenle, uzun biçimli gönderiler oluşturmanın bir anlamı yoktur. Ayrıca Facebook mobil kullanıcılarına odaklanmanız ve cep telefonlarında grafiksel olarak ilgi çekici görünen içerikler oluşturmanız gerekir.

Yorumları Davet Et

Facebook'ta beğenileri artırmanın bir sonraki ipucu, Facebook kullanıcılarının gönderilerinize yorum yapmasını sağlamaktır. Sorular sorarak veya kullanıcılardan içeriğiniz hakkında ipuçları ve öneriler göndermelerini isteyerek topluluğunuzu büyütün. Arkadaşlarınızı davet edin ve arkadaşlarına gönderinize yorum yapmalarını söylemelerini isteyin.

Kullanıcıların daha proaktif bir şekilde etkileşim kurması için bazı yaratıcı yorumlar yazmaya çalışın.
Diğer sayfalara yorum yapmanın sizin için eşit derecede önemli olduğunu anlamalısınız. Sektörünüzdeki sayfalardan gönderiler bulmanız gerekir.

Bir sohbeti başlatmak ve bir tartışmayı kolaylaştırmak için içerikleri hakkında yorum yapın. Bunu yaparken diğer gönderileri spam göndermediğinizden emin olun.
Sadece bir geri bağlantı oluşturma niyeti olmadan gerçekten yorum yapın.

Çekici resimler ve videolar kullanın

Facebook'ta beğenileri artırmanın bir başka harika yolu da özgün görseller ve videolar kullanmaktır. Bu tür gönderilerin daha fazla etkileşim oluşturmasının nedeni, görsellerin ve videoların basit metin gönderilerinden ziyade izleyiciler için daha çekici olmasıdır.

Bu nedenle sayfanıza fotoğraf ve video eklemek daha fazla beğeni, yorum ve paylaşım alacaktır. Sonuç olarak, gönderinizi daha fazla kişi görecek, sayfanız daha geniş bir kitleye gösterilecek ve yeni kullanıcıların işletme sayfanızı beğenmesi için daha iyi bir şansınız olacak.

Doğru bir profil resmiyle etkili bir portföy oluşturun

Profil resminizin ve kapak fotoğrafınızın Facebook sayfanızın beğenilerini nasıl etkileyebileceğini hiç düşündünüz mü? Peki, bu noktada doğru profil resmini ve doğru kapak fotoğrafını kullanarak Facebook'ta beğenileri nasıl artırabileceğinizi anlatacağız.

Facebook sayfanızın markanızın sosyal medyadaki varlığını temsil ettiğini anlamalısınız ve bu yüzden profil resminiz ve kapak fotoğrafınız çok fazla ağırlık taşıyor.

Bu bölüm için akılda kalıcı ve markanız hakkında anında konuşan görseller seçin. Ayrıca, yürütmekte olduğunuz kampanya veya promosyona göre de değiştirebilirsiniz.

İndirimler ve promosyonlar sunun

Bu, Facebook'ta beğenileri artırmanın başka bir test edilmiş yoludur. İnsanların Facebook'ta markaları takip etmelerinin nedeni, Facebook sayfalarında çok sayıda promosyon teklifi ve indirim almalarıdır. Düzenli teklifler ve indirimler yaptığınızda, hedef kitleniz yalnızca avantajlardan yararlanmakla kalmaz, aynı zamanda bunları arkadaşları ve akrabalarıyla paylaşır ve bu da Facebook sayfanızdaki beğenileri artırma şansınızı artırır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.