Instagram kullanıcıları dikkat! Hesaplarınız tehlike altında... Profilleriniz elinizden uçabilir..

Instagram kullanıcıları dikkat! Hesaplarınız tehlike altında... Profilleriniz elinizden uçabilir..

Instagram kullanıcıları için tehlike oluşturan büyük bir virüs ortaya çıktı. Kullanıcıların profiline kadar sızan bu sıkıntı, korkulu bir rüya haline gelmeye başladı. Peki nedir bu virüs? Instagram virüsüyle nasıl baş edebiliriz? Hangi konulara dikkat etmeyiliz? Tüm detaylar haberimizde.

Sosyal medya şirketleri arasında en çok kullanıcıya sahip ve ülkemizde bir hayli ilgi gören Instagram, son zamanlarda hesaplarla ilgili sorun yaşamaya devam ediyor. Diğer sosyal medya uygulamalarında yaşanan dolandırıcılık olayları, Instagram platformuna da sıçramış durumda. Kısa süre önce aynı durumdan muzdarip olan WhatsApp, sosyal medyada konu olmuştu.

8 Mart Kadınlar Günü için ücretsiz olarak hediye verileceği yöntemi ilk olarak WhatsApp uygulaması üzerinde uygulanmıştı. Şimdi ise benzer bir taktik Instagram uygulamasında denenmeye başladı. Bu şekilde tuzağa düşen kullanıcılar, dolandırıcıların şokuna uğruyor. 

Instagram ve Facebook platformları tehlikede 

instagram33.jpg

Yayılan dolandırıcılık haberlerinden sonra tüm platformlar alarma geçmiş durumda. Bir bir tüm uygulamalara sıçrama yapan virüs, kullanıcıların bilgilerini bir şekilde elde etmeyi amaçlıyor. Bu sayede kullanıcıların kullanıcı adları ve şifreleri dolandırıcıların eline geçiyor. Kullanmış olduğunuz daha önceki şifreler ve birçok kayıt karşı tarafa aktarılmış oluyor. 

Sosyal medya platformları üzerinden yapılan bu reklamlar ve linklemeler sonucu sizi bir siteye yönlendiriyorlar. Ücretsiz hediye verileceği reklamı üzerine tıklanılan sitede dolandırıcılık işlemi gerçekleştiriliyor. Kurulmuş olan bu sistemde ana hedef tarayıcınız üzerinde (Chrome ve Edge gibi) daha önceden kaydettiğiniz şifrelere ulaşmak. Bu sayede şifre bilgilerine ulaşmayı hedefleyen dolandırıcılar kredi kartı bilgilerinize ve şifrelerinize ulaşmış oluyor.  

CopperStealler virüsüne dikkat! 

5c5a7a7167b0a917ece919c5.jpg

Son zamanlarda ortaya çıkan en tehlikeli virüs çeşitlerinden biri olan CopperStealler, artık herkesin dikkat etmesi konulardan biri haline geldi. Her yerde reklam olarak çıkan bu virüsü kesinlikle bilgisayarınıza veya telefonunuza indirmeye kalkmayın. Kurulumunu yaptığınız program sayesinde tüm bilgileriniz karşı tarafa aktarılıyor ve hesaplarınız ele geçiriliyor. Dolayısıyla bilmediğiniz sitelere ve uygulamalara kesinlikle giriş yapmamanızı tavsiye ediyoruz. 

İlginizi çekebilir 

Fiyatıyla büyük tepkilere yol açan yerli üretim telefon: Casper Via F20 satışa sunuldu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.