Instagram yetişkinlerin küçüklere mesaj atmasını engelleyecek

Instagram yetişkinlerin küçüklere mesaj atmasını engelleyecek

Instagram yeni getirecek özelliği ile gündemde. Instagram yetişkinlerin küçüklere mesaj atmasını neden engelleyece? Instagram yeni güncellemesi ne zaman?

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, yeni özelliğiyle gündemde yerini aldı. Yetişkin insanların küçüklere mesaj atmalarını engelleyecek olan sistem yakın zamanda devreye girecek. Bunun temel amacı hastalıklı ve sapkınlığı olan kişilerin küçükler üzerinde bıraktığı etkiyi ortadan kaldırmaktır. Dolayısıyla mesaj ve iletişim özellikleri devre dışı bırakılacak olan yetişkinlerin, bu konuda alınacak önlemler arasında nihai bir yere sahiptir diyebiliriz. Çok önem arz eden bu güncellemeyi herkes sabırsızlıkla bekliyor.

Instagram yetişkinlerin küçüklere mesaj atmasını engelleyecek!

instagram-guncelleme.jpg

Instagram yine güncellemeler ile kullanıcılara kolaylık sağlamaya devam ediyor. Yaoacağı son güncelleme ise büyük ses getirecek cinsten. Herkesin takdirle karşılayacağı bu özellik bizce de çok gerekli ve tam yerindedir. Özellikle pedofili rahatsızlığına sahip olan yetişkinlerin bu tür güncellemelerle etki alanının sıfırlanması ve devre dışı bırakılması çok isabet olacaktır. Bunların önüne geçmenin en önemli yolu bir şekilde devre dışı bırakmak olacaktır.

Yeni gelecek olan güncellemeyle birlikte 18 yaş altı kullanıcılara yetişkinler mesaj atamayacak ve iletişime geçemeyecek. Bununla birlikte sürekli mesaj atmaya ve iletişime girmeye çalışan kullanıcılar için de potansiyel şüpheli gözüyle bakılacak. Dolayısıyla bu özellik çok önenmli bir yere sahip olacak. 

Peki ya eğer gençler yetişkinlere fotoğraf veya mesaj atmaya kalkarsa ne olacak? Bu sorunun cevabını ise yine güncelleme notlarıyla anlatabiliriz. Bu durumda ise kullanıcılar sürekli olarak uyarılacak. Karşısına iletişime geçmenin tehlikeli olması konusunda sürekli olarak bilgilendirme ve uyarı mesajları çıkacak. Dolayısıyla bu durumun ne kadar önem arz ettiği vurgulanmış olacak.

Şantaj ve taciz bu özelliği getirmeyi zorunlu kıldı

507139-generic-instagram-1575565748.jpg

Şantajın ve taciz olaylarının bu güncellemeyi tetiklediği öne sürülüyor. Bu konu hakkında sosyal medya uygulamalarının bu denli çalışmaları gerçekten de takdir edilesi bir durumdur. Bu tür güncellemelerin ve özellikler diğer uygulamalar için de gelmesini buradan dile getirmekteyiz.

İlginizi çekebilir

Discord, Clubhouse benzeri bir özellik getiriyor. İlginç özelliğin tüm detayları

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.