Samsung, OPPO'yu geride bıraktı..! Bu akıllı telefon yeni markası çok konuşuluyor..

Samsung, OPPO'yu geride bıraktı..! Bu akıllı telefon yeni markası çok konuşuluyor..

Akıllı telefon markaları arasındaki liderlik yarışı sürüyor. Liderlik koltuğunda oturan Oppo markası yerini yeni bir akıllı telefon firmasın bırakıyor. Çok konuşulacak marka hakkındaki tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

Birçok telefon kullanıcısının merakla beklediği ve araştırdığı en iyi akıllı telefon markası hangisidir sorusunun cevabı belli oldu. Bu soru uzun bir araştırma sonunda nihayet açıklığa kavuştu. Bu zamana kadar ilk çıktığından beri yüksek bir ivme kazanan Oppo markası lider konumundaydı. Ancak durum şu anda değişti ve işler tam tersine döndü. Çin merkezli telefon ve teknoloji şirketi liderliği Oppo’nun elinden aldığı. İşte son veriler ve detaylar.. 

Akıllı telefon liderliği el değiştirdi 

Hemen hemen herkeste bulunan akıllı telefonlar günümüzün her saatinde yanımızda yer alıyor. Birçok marka ve kuruluş yer alıyor. Dönem dönem yeni markalara ait telefonlar patlama yapıyor ve çok satıyor. Herkes daha çok yeni markalar yerine eski bilindik markaları seçiyordu ta ki şu ana dek. 2020 ve 2021 yıllarında bu devir artık değişti. Yeni Çin merkezli teknoloji kuruluşların ortaya çıkması ve ucuz fiyatıyla kaliteli ürünler sergilemesi süreci baştan sonra değiştirdi. 

Sürecin değişmesindeki en büyük etken reklamlar, fiyat ve kalite oldu. Çin her zaman telefon ve teknoloji konusunda başı çeken ülkelerden biir olmuştur. ABD merkezli Apple şirketi bile parça teminini Çin üzerinden yapıyor. Dolayısıyla akıllı telefon liderliği konusunda öne çıkan ülkeler arasında yer alıyor. Counterpoint Research tarafından yapılan rapora göre en iyi akıllı telefon şirketi belli oldu. 

Vivo markası liderliği kaptı 

2-2.jpg

Vivo markalı telefonlar ve cihazlar tanıtıldığından bu yan büyük bir yükseliş içerisine geçti. Daha önceki süreçte Oppo lider koltuğunda yer alıyordu. Ancak artık liderlik koltuğunu Vivo kaptı. Pazar payı yüzde 24 olan marka için işler yolunda görünüyor. Liderliği uzun bir süre de kaptırmayacak gibi görünüyor. 

Akıllı telefon pazar liderliğinin önceki konumunda yer alan Oppo markasının ise pazar payı yüzde 21 olarak karşımıza çıkıyor. Yaklaşık olarak yüzde 3 lük bir fark bulunuyor. Pazarın eski liderleri arasında bir süre yer alan Huawei kendisinden uzun bir süredir bahsettirmiyor. Bunun nedeni ise ABD karşısında büyük yaptırımlara uğraması oldu. ABD tarafından uygulanan yaptırım sonrası Huawei markası resmen çöküş içerisine girdi.  

İlginizi çekebilir 

Türk Telekom'dan ücretsiz 10 GB kampanyası! Ramazan'a özel efsane internet kampanyasını kaçırmayın! 31 Mayıs'a kadar bedava internet!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.