Seo nedir? Sağlık sektöründe SEO ve Google incelemelerin önemi

Seo nedir? Sağlık sektöründe SEO ve Google incelemelerin önemi

Google İncelemelerinin Sağlık Hizmetleri SEO'su için Önemi. Çevrimiçi incelemeler, tüketicinin satın alma kararında önemli bir rol oynamaktadır. Trustpilot'a göre, tüketicilerin %89'u çevrimiçi bir satın alma işlemi yapmadan önce yorumları okumak istiyor.

Çevrimiçi İncelemeler Hakkında Önemli Bilgiler

Çevrimiçi incelemeler, tüketicinin satın alma kararında önemli bir rol oynamaktadır. Trustpilot'a göre, tüketicilerin %89'u çevrimiçi bir satın alma işlemi yapmadan önce yorumları okumak istiyor.

Ağızdan ağza tavsiyeler hala en büyük değeri tutsa da, her yıl artan sayıda insan çevrimiçi incelemelere güvenmeye başlıyor. BrightLocal'ın raporlarına göre, tüketicilerin %79'unun çevrimiçi incelemelere arkadaşlarından veya ailelerinden gelen kişisel öneriler kadar güvendiklerini söylediği bu istatistikten kanıtlanabilir.

Çevrimiçi Hasta İncelemeleri

Ve söylendiği gibi, sağlık uygulamaları için hasta incelemeleri böyle bir istisna değildir. İnsanlar, kendileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir doktora veya sağlık hizmeti sağlayıcısına gitmeden önce çevrimiçi incelemelere bakarlar ve bu sağlayıcıların ihtiyaç duydukları uygun tedaviyle kendilerine yardımcı olabileceğine inanırlar.

Çevrimiçi incelemeler, sosyal kanıt olarak hareket ettikleri için yerel arama motoru sıralamaları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Bu nedenle, sağlık hizmeti sağlayıcıları, uygulamaları için çevrimiçi incelemeleri görmezden gelmemeli ve yerel SEO uygulamalarını artırmak için hasta incelemelerini toplamak için etkili bir pazarlama stratejisi geliştirmeliler.

İncelemelerin Arkasındaki Psikoloji

Müşteri görüşü, ağızdan ağza uygulamalardan çevrimiçi sitelerde yorum bırakmaya kadar markalarla güven oluşturmanın önemli bir parçası haline geldi.

Tüketiciler çoğunlukla diğer insanların geri bildirimlerine güvenir ve diğer insanların seçimlerine veya yapmadıklarına göre kararlar alırlar.

İncelemeler, belirli bir ürün veya hizmet hakkında bir hikaye sunar ve gözden geçiren ile okuyucu arasında bir sohbeti teşvik eder.

Müşterilerin başkalarına anlattığı bu hikayeler, işletmenin maruz kaldığı diğer markalaşma ve pazarlama taktiklerine kıyasla daha etkilidir.

“Fakat müşteriler neden inceleme yazıyor? Fikrimizi bir kenara bırakmaya bizi neyin motive ettiğini hiç düşündünüz mü?
belirli bir ürün veya hizmet?”

  • Yorum bırakmanın en belirgin nedeni, müşterilerin deneyimlerini onlara bildirerek başkalarına yardım etmek istemeleridir.
  • Bir şey hakkındaki görüşümüzü ifade etmeyi severiz ve görüşümüz yüzlerce veya binlerce başka çevrimiçi tüketici tarafından okunursa mutlu oluruz.
  • İnsanlar, minnettarlıklarını paylaşmak ve işletmenin daha fazla müşteri kazanmasına yardımcı olmak için harika ürünleri, hizmetleri veya müşteri deneyimleri için işletmeleri ödüllendirmek ister.
  • Olumsuz deneyimler söz konusu olduğunda, insanlar hayal kırıklıklarından kurtulmak için yorumlar yazarlar. Bazıları ürün veya marka hakkında diğer müşterileri uyarmak için olumsuz deneyimlerini paylaşır, bazıları ise sorunlarına çözüm bulmak için şirketin dikkatini çekmeyi amaçlar.
  • Bazı insanlar, şirketin veya markanın ürün veya hizmetlerinde iyileştirmeler yapmasına yardımcı olmak için inceleme yazmayı veya görüşlerini ifade etmeyi tercih eder.

Google İncelemelerinin Sağlık Uygulamaları İçin Önemi

Google, insanların incelemelerine ve görüşlerine değer verir ve onlara güvenir. Google incelemeleri, halkın fikirlerini paylaşmasına, resim eklemesine ve iyi ya da kötü olup olmadığına bakmaksızın başkalarına deneyimlerini anlatmasına olanak tanır.

Google incelemeleri, müşterilere işletmeler hakkında değerli bilgiler sağlar. Bu incelemeler, işletmelerin Google'da öne çıkmasına ve Google Haritalar ile Google Arama'da işletme profilinin yanında görünmesine yardımcı olur.

Bazı sağlık hizmeti sağlayıcıları, bulundukları yerde en iyi hizmeti sunduklarını düşünebilir, bu nedenle çevrimiçi incelemeleri önemsemelerine gerek yoktur. Ancak bu gelişmiş teknolojik dünyada gerçek bu değil.

Harika bir sağlık hizmeti sağlayıcısı olsanız bile, hastalar güvenlerini oluşturmak ve artırmak için hala çevrimiçi incelemeler ararlar. Hastalar sadece en iyi tedavi hizmetlerini değil, aynı zamanda doktorlardan mükemmel tıbbi bakım, iyi tedavi edici personel ve hijyenik bir tesis ararlar. Hastaların en çok gözden geçirdiği şeyler şunlardır:

  1. Google incelemeleri, potansiyel hastalarınızın sizi Google'da bulmasına yardımcı olur.
  2. Tıbbi uygulamanız için bir itibar oluşturmaya ve güvenilirliğinizi oluşturmaya yardımcı olurlar.
  3. En önemlisi, çevrimiçi incelemeler yerel SEO'nun geliştirilmesine yardımcı olur.

Google İncelemeleri Sağlık Uygulamaları için Yerel SEO'yu Nasıl Artırır?

Hastalar bir sağlık hizmeti sağlayıcısını seçerken kalite puanlarına ve itibara güvendiğinden, Google algoritmasını yorumları önemli sıralama faktörlerinden biri olarak dikkate alacak şekilde tasarlar.

Diğer birincil arama sıralama faktörleri arasında gelen bağlantılar, sayfa içi SEO optimizasyonu, o işletme için Google Haritalar yıldız derecelendirmesi vb.

Aşağıdaki nedenler, arama motorundaki sıralamanızı artırmanıza yardımcı olur:

1) Hasta İncelemeleri Çevrimiçi Görünürlüğü Artırır

gözden geçirmek

Kolayca erişilebilen mobil teknolojilerin icadı ve diğer gelişmeler, çevrimiçi sağlık uygulamaları aramak için internete başvuran hastaların sayısını artırdı. Bu nedenle, muayenehaneniz daha olumlu eleştirilere sahipse, sağlık uygulamanızın çevrimiçi görünürlüğünü ve çevrimiçi itibarını artırır.

2) Hasta İncelemeleri Hemen Çıkma Oranını Düşürüyor

Sağlık hizmetinizin web sitesine hasta incelemeleri eklemek, arama sıralamanızı iyileştirmek için en iyi uygulamalardan biridir. Sağlık hizmeti web sitenizi ziyaret eden hastalar, bu incelemeleri okumak, web sitenizde gezinmek ve hizmetlerinizi denemek için zaman harcar. Tüm bu tarama etkinlikleri, hemen çıkma oranınızı düşürür ve arama motoru sıralamalarınızı iyileştirir.

3) Hasta İncelemeleri Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik Olarak Hareket Eder

Arama motorları, web sitelerini sıralarken benzersiz ve yeni içerik arar ve hasta incelemeleri, web sitenizi yeni ve alakalı içerikle aktif tutmanın harika bir yoludur. Bu uygulamalar, hedef hastalarınızla bağlantı kurmanıza, marka imajı oluşturmanıza ve sağlık hizmeti işinizi büyütmenize yardımcı olur.

4) İncelemeler Arama Sonuçlarında Görüntülenebilir

Arama motorları, şema işaretlemesi yardımıyla sonuç sayfalarında incelemeler gibi zengin snippet'lerin gösterilmesine izin verir. Google'a web sitemizde incelemelerin nerede olduğunu schema.org işaretlemesi ile göstermeliyiz. Sağlık hizmeti sağlayıcıları, Google arama sonuçları sayfasında yıldız derecelendirmesi snippet'leri görüntüleyerek, web sitelerine daha fazla potansiyel hasta çekebilir.

Artık Google incelemelerini ve bunların sağlık uygulamaları için SEO sıralamasını artırmadaki önemini anlamış olabilirsiniz. Bir sonraki adım, her sağlık hizmeti pazarlamacısı için gerekli olan bir çevrimiçi hasta inceleme stratejisi geliştirmektir.

Çevrimiçi Hasta İnceleme Stratejisi

Sağlık hizmeti uygulamanız için çevrimiçi hasta inceleme stratejisini geliştirmeden önce, insanların bir incelemede ne aradığını bilmeniz gerekir. Aşağıdakiler, sağlık hizmeti uygulamanız için en önemli hasta inceleme sinyalleridir.

  • Sağlık uygulamanızın yüksek yıldız derecelendirmeleri varsa, arama motorunda daha üst sıralarda yer alma şansınız artar. İnsanların sağlık hizmeti işinize çevrimiçi baktıklarında gördükleri ilk şeylerden biridir.
  • Daha fazla hastayı Google'da ve diğer platformlarda yorum bırakmaya teşvik ederseniz, arama motorlarının rakiplerinize kıyasla itibarınızı ölçmesine ve sizi daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olur.
  • İncelemelerin kalitesi de önemlidir. Uzun paragrafların yüksek kaliteli bir incelemenin özellikleri olması gerekmez. Sağlık hizmetinizle ilgili bazı anahtar kelimelerle tam cümlelerle yazılmalıdır.
  • Hastaların sağlık hizmeti uygulamanız hakkında sık sık inceleme bırakması, web sitenizin arama motorunda veya yerel harita listesindeki görünürlüğünü artırır.
  • Web sitesinde yayınlanan incelemeler güvenilir kabul edilmeyebileceğinden, güvenilir ve saygın platformlarda inceleme yapılması hayati önem taşımaktadır. Örneğin, sağlık uygulamaları için Google, Yelp incelemeleri.

Şimdi, sağlık hizmeti uygulamanız için çevrimiçi hasta inceleme stratejisini geliştirmeye başlayacağız. Çeşitli platformlarda incelemeleri izleyerek, hastaları sağlık hizmeti uygulamanız veya hizmetiniz hakkında incelemeler bırakmaya teşvik ederek ve her türlü incelemeye etkin bir şekilde yanıt vererek sağlık hizmeti işletmenizin itibarını çevrimiçi olarak yönetme sürecidir.

1. Adım: Sağlık Markanızdan Bahseden İncelemeleri İzleme

Sağlık işletmenizi popüler inceleme sitelerinde aramak ve izlemek çok önemlidir. Çeşitli platformlarda sağlık hizmeti işletmenizin performansıyla ilgili bir denetim gerçekleştirin ve veri toplayın.

  • Sağlık işletmenizin veya markanızın öne çıktığı inceleme platformlarını not edin.
  • Bu platformlardaki ortalama puanlarınızı kaydedin
  • Markanızın her platformda sahip olduğu incelemelerin sayısına dikkat edin
  • İşletmenizin ne sıklıkla yorum aldığını hesaba katın

Google Alerts ve Zapier gibi araçlar, izleme sürecinde size yardımcı olur.

2. Adım: Hastaları Yorum Bırakmaya Teşvik Edin

Arama motorlarında üst sıralarda yer almak için sağlık uygulamanızın düzenli olarak gözden geçirilmesi gerekir.

Ama her birimiz hayatımızla meşgulüz ve hastalarımız da meşgul. İnceleme bırakmayı unutabilirler veya inceleme sürecini bilmiyor olabilirler.

Bu nedenle, bir inceleme bırakmalarını sağlamak için bazı ek çabalar göstermemiz gerekiyor. Daha fazla inceleme almak için sağlık uzmanları aşağıdaki stratejileri izleyebilir:

  • Başarılı hastalarınızdan bizzat Google incelemelerini isteyin.
  • Web sitenizdeki süreci açıklayarak müşterilere "Google İşletme profilinde nasıl yorum bırakılacağını" gösterin.
  • Google incelemeleri bağlantı kısayolu oluşturun ve bitly.com gibi ücretsiz bağlantı kısaltıcıları kullanarak bu bağlantıyı kısaltın
  • Hastaların Google işletme profilinize kolayca gitmelerini sağlamak için web sitenizden Google işletme sayfanıza bağlantı verin.
  • Ziyaretçileri potansiyel hastalar olmaya teşvik etmek ve mevcut hastalara yorum bırakmaları için ilham vermek için web sitenizde bir Google inceleme sayfası oluşturun.
  • Web sitenizin alt bilgisine bir Google incelemesi harekete geçirici mesaj düğmesi ekleyin.
  • Kısaltılmış bağlantıyı içeren "Google'da inceleme bırakarak uygulamamızı geliştirmeye yardımcı olun" kartları oluşturun.
  • Bir randevudan sonra çevrimiçi inceleme istemek için kişiselleştirilmiş bir takip e-postası gönderin.
  • Hastalarınıza sağlık tesisinizi ziyaret ettikleri ve çevrimiçi incelemeler istedikleri için teşekkür eden bir video yapın.
  • Sosyal medya platformlarında inceleme isteyin.
  • Hastaları, takip eden bir telefon görüşmesi sırasında inceleme bırakmaya teşvik edin.

3. Adım: İncelemelere Yanıt Verin

İncelemelere yanıt vermek, sağlık hizmeti uygulamanızın çevrimiçi itibarını artırmak için daha önemlidir. Hepimiz işimizle ilgili olumlu eleştiriler almayı severiz, ancak yaptığımız her şey mükemmel bir şekilde bitmez.

Hastalar işletmeniz için olumsuz yorumlar bırakabilir ve en önemli şey bu olumsuz yorumları nasıl ele aldığınızdır. Olumsuz yorumlar çoğunlukla yanlış iletişimin sonucu olabilir ve arama sıralama aracınız için kötüdür.

Sahte yorumlar da olabilir. Bu nedenle, bir sağlık kuruluşu olarak, olumsuz ve sahte incelemelere dikkat etmeli ve bunları düzeltmek için etkili önlemler almalısınız.

Bir diğer önemli şey de olumsuz yorumları silemezsiniz. Bunun nedeni, sağlık işletmenizin tek başına olumlu değerlendirmeleri varsa, bu durum yeni hastalar nezdinde uygulamanızın güvenilirliğini sorgular ve mevcut hastalarınızın sizi yargılamasına neden olur.

Olumsuz Yorumlarla Başa Çıkmanın 4 Akıllı Yolu

Olumsuz yorumlar kaçınılmazdır. Sağlık hizmeti uygulamanız için olumsuz incelemeleri ele almak için bu teknikleri izleyin.

1) Yakında Yanıtlayın

Bu araştırmaya göre, olumsuz yorumlara yanıt verirseniz, müşterilerin %45'inin işletmenizi ziyaret etme olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle olumsuz yorumları görmezden gelmeyin ve mümkün olduğunca çabuk yanıt verin.

İnsanların %88'i 60 dakika içinde yanıt bekliyor ve %30'u 15 dakika veya daha kısa sürede yanıt istiyor.

Olumsuz yorumları yanıtlamak için zaman ayırın. Özelden cevap vermeyin. Şikayet kamuya açık olduğundan yanıt kamuya açık olmalıdır.

2) Bunu Bitmeyen Bir Çatışma Haline Getirmeyin

Bazı hastalar nefret dolu yorumlar bırakabilir ve sağlık hizmetinize hakaret edebilir ve sonuçta sizi rahatsız edebilir. Bir sağlık uzmanı olarak, bu durumda sakin kalmak ve nazikçe yanıt vermek sizin sorumluluğunuzdur.

İncelemenin mantıksız veya mantıksız olduğunu düşünüyorsanız, bunları kibarca düzeltin. Hata sizin tarafınızdan ise, özür dilemekten çekinmeyin. Kötü hizmetiniz için özür dilemek ve hatanızı düzelteceğinizden emin olmak hastalarınıza değer verdiğinizin bir işaretidir.

Bu, hastalarınız için her şeyden önceliğinizi gösterir ve güçlü hastalar ve yeni ziyaretçiler arasındaki güvenilirliğinizi artırır.

3) Teşekkür Etmek ve Takdir Etmek

Hizmetinizi küçümseyen birine teşekkür etmek kulağa farklı gelebilir, ancak güven kazanmak için gereklidir. Olumlu ya da olumsuz yorumlar olsun, insanları yoğun programları arasında hizmetiniz hakkında yorum bıraktıkları için takdir edin, çünkü çoğu bunu asla yapmayacaktır.

4) Sorunu Çevrimdışı Tartış

Konuyu veya hatayı hastayla bir telefon görüşmesi üzerinden veya doğrudan klinikte tartışmak, hastanın hala memnun olmadığını düşündüğünüz zamanlarda yardımcı olabilir. Bu, sorun konusunda ciddi olduğunuzu, onlarla ilgilendiğinizi ve sorunlarını çözmeye istekli olduğunuzu belirten olumsuz bir eleştiriyle başa çıkmanın en iyi yoludur.

Son düşünceler

Hastalardan gelen Google yorumları, sağlık hizmeti uygulamanızın büyümesi için çok önemlidir. Sağlık hizmetinizi kullanarak diğer insanların yaşadıklarını analiz ederek insanların karar vermelerine yardımcı olan sosyal kanıtlardır. Çevrimiçi incelemeler, SEO uygulamaları için hayati öneme sahiptir ve uygulamanızı arama motoru sonuç sayfasının en üstüne getirir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.